Місто

Шини, прапори, каски та залізні обладунки: у Житомирі відкрили виставку, присвячену революціям

21 November 2017, 12:17

21 листопада до Дня Гідності та Свободи у Житомирській міській раді відкрили виставку, присвячену трьом революціям. Мова йде про Українську революцію 1917-1921 років, Помаранчеву революцію та Революцію гідності.

Шини, прапори, каски та залізні обладунки, які викували ковалі з Майдану, – експонати для виставки надали безпосередні учасники Революції гідності. Впродовж кількох днів усі ці речі знаходитимуться у холі Житомирської міської ради.

На виставці також можна побачити архівні фото з Помаранчевої революції та знимки часів Перших визвольних змагань 2017-2021 років.

«Ці експонати і фотографії нагадують українцям про те, як це все відбувалося. Для учасників це спогади про моменти воз’єднання навколо спільної мети», – говорить один з організаторів Євромайдану у Житомирі, а нині депутат міської ради, Іван Фурлет.

За його словами, нині Україна проходить еволюційний процес державотворення, який супроводжується, як і в багатьох інших країнах, революціями.

«Українці вчаться визначати пріоритети в розвитку, будувати стратегію. Зрозуміло, що це важкий процес і відбуваються конфлікти, які, на жаль переростають в криваві революції. Хотілося б, щоби українська нація швидше стала дорослішою, еволюціонувала і працювала максимально ефективно на спільне благо. Українцям потрібно більше спілкуватися, визначати проблеми і разом шукати їх вирішення», – розповідає Іван Фурлет.

Нагадаємо, у День Гідності та Свободи 21 листопада 2017 року житомирянам пропонують  згадувати буремні події революцій, які пережила Україна за останні 100 років. Традиційне віче на майдані Корольова розпочнеться о 18.00.

Як повідомляв Житомир.info, житомирян просили приносити речі та фотографії часів революцій 2004 та 2013 років для виставки.

Фото Валерія Арушаняна

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі