Події

На ринку Рівного затримали молодика з Житомирської області, який жебракував з «ампутованими» руками

21 November 2017, 13:37

17 листопада під час проведення відпрацювання обласного центру працівники ювенальної превенції на ринку міста виявили 22-річного молодика, який вдався до жебрацтва, спекулюючи довірою громадян: під виглядом ампутованих рук уродженець Житомирської області збирав гроші, гастролюючи містами України.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Нацполіції в Рівненській області.

«Під час перевірки особи з’ясувалося, що молодий чоловік неодноразово притягувався до адміністративної та кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів. Під час поверхневого огляду у нього було вилучено близько 160 гривень, які в результаті жебрацтва він отримав від перехожих», - повідомив старший інспектор ювенальної превенції Рівненського відділу поліції Ярослав Рештеніков.

Поліцейські перевіряють також молодика на причетність до скоєння інших аналогічних кримінальних правопорушень.

«Як пояснив молодик, жебракує він протягом місяця. Обмотавши руки бинтами та обливши йодом, він просив на рівненському ринку гроші у перехожих. Утім, згодом усе ж таки зізнався, що усе «зароблене» витрачав на азартні ігри», - інформують правоохоронці.

За фактом викрадення чужого майна шляхом шахрайства поліцейські відносно порушника склали протокол за статтею 51 КК України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф у розмірі до 510 гривень, або виправні роботи, або адміністративний арешт до десяти діб.

Фото з сайту ГУНП Рівненської області

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2016 року  у Житомирі викрили «безрукого» псевдоатошника, який жебракував на Житньому ринку. Поліція відпустила чоловіка, і через кілька днів він уже жебракував у столичному метро.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі