Влада

Метрову ялинку в горщику жителі Житомирської області зможуть придбати за 180 грн, - лісівники

21 November 2017, 15:23

До нового року залишилося 42 дні. Лісівники заздалегідь готуються до родинного свята року. Так, до 15 грудня на території Житомирської області будуть створені спеціалізовані рекреаційні майданчики, торгівельні пункти, де реалізовуватимуть легальну ялинку.

Про це інформує Житомирського ОУЛМГ.

«Варто сказати, що заготівля ялинок проводиться на спеціально вирощених для цієї мети плантаціях, або ж за рахунок дерев, які підлягають вирубці. Як уже зазначалося, цього року планується реалізувати 35 тисяч 700 штук ялинок. Найголовніше, що вже упродовж багатьох років ДП «Житомирське ЛГ» має «опцію» продажу ялинок у горщиках. Така метрова зелена красуня коштуватиме цього року 180 гривень, від 1 метру до 1,5 – 240 гривень», - зазначають лісівники.

Сергій Дубницький головний лісничий Житомирського лісгоспу каже, що попит на такі ялинки є. Єдине, що люди не завжди обізнані щодо умов зберігання новорічної красуні. Лісничий говорить, що найкраще ялинка почуватиметься у більш прохолодних приміщеннях, так як у теплі вона починає інтенсивно рости. Контакт з холодом опісля зимових свят може стати для неї фатальним. Через те Сергій Дубницький радить тримати ялинку у будинках не більше тижня, а потім дати їй можливість насолодитися зимою. На весні таку красуню можна висаджувати у відкритий ґрунт. До речі, прикрашати ялинку можна, вона від того не постраждає.

Цьогоріч лісівники висадили більш як півмільйона молодих ялинок.

Нагадаємо, у Житомирській області цього річ має запрацювати 146 пунктів продажу ялинок.

Як повідомляв Житомир.info, 17 листопада головний лісничий Ємільчинського держлісгоспу Олександр Мельниченко розповів, що підприємці з декількох міст України наперед замовляють житомирські сосни та ялинки. У 2015 році житомирські лісівники також продавала новорічні дерева в горщиках від 180 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі