Влада

Мер Новограда-Волинського хоче скоротити 4 заступників та винести на розгляд сесії нову структуру міськради

21 November 2017, 17:03

Мер міста Новоград-Волинський Житомирської області Віктор Весельський планує скоротити своїх заступників на грудневій сесії міської ради.

Більш детальніше про скорочення чотирьох заступників та внесення на розгляд депутатів нової структури міської ради у коментарі Житомир.info 21 листопада розповів Новоград-Волинський міський голова Віктор Весельський.

«На останній сесії міської ради, яка відбулася у минулому місяці, депутати міської ради (...) поставили питання, аби щороку, відповідно до закону, міський голова звітував перед громадою. Звітує міський голова, секретар, заступники і керуючий справами. Прийняли такий модуль, що свій інформаційний матеріал мали подати й заступники та керуючий справами. Після цього депутати проголосували за те, аби оцінити роботу заступників шляхом таємного голосування, через бюлетень:«задовільно»-«незадовільно». Відповідно, за наслідками таємного голосування, заступники міського голови отримали ту чи іншу кількість голосів депутатів. Два заступники отримали по 10 «задовільно», 18 «незадовільно», перший заступник отримав 20 «задовільно» та 8 «незадовільно», й інший заступник – 24 «задовільно», ще один заступник отримала високу оцінку – 21 та 7 «незадовільно», - розповідає Віктор Весельський.

«Враховуючи те, що я 17 років працював в центральних органах виконавчої влади, і досвід моєї роботи на посаді мера вже 2 роки, це дало мені підстави прийняти рішення про те, що сьогодні є вся можливість, аби поєднати, з метою контролю за використанням бюджетних коштів, в тому числі й коштів, які виділяються з обласного бюджету, ці посади. Тобто, кожен заступник вів певний напрямок діяльності, паралельно з цим – керівники, вони ж головні розпорядники коштів, очолювали те чи інше управління. Виходячи з цього всього, я, як міський голова, керуючись законом «Про місцеве самоврядування», прийняв рішення про те, що: я подав на скорочення 4 посади заступників і вношу на розгляд депутатів нову структуру, в якій пропоную заступників зробити начальниками управлінь і писати (їхні посади) через тире. Що це дає? Перше, те, що я підніму статус всіх управлінь, бо їх будуть очолювати заступники. По-друге, це дає те, що заступники стануть головними розпорядниками коштів та будуть нести відповідальність не тільки на словах перед міським головою, перед депутатами і перед громадою, але й будуть нести фінансову відповідальність за освоєння коштів. Всі люди залишаються на своїх посадах при умовах, якщо депутати їх кандидатури підтримують. Ті, хто сьогодні були заступниками і під час таємного голосування отримали найменше голосів – я все рівно виноситиму їх кандидатури на розгляд сесії. Якщо депутати не проголосують, то я буду використовувати своє право міського голови і пропонувати наступні кандидатури до того, поки депутати їх не підтримають», - резюмував Віктор Весельський.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році помічник президента Національної академії медичних наук України, киянин Віктор Весельський переміг на виборах мера Новограда-Волинського. За нього проголосували 54,1% виборців. 12 листопада 2015 року за участю новобраного міського голови відбулася перша установча сесія Новоград-Волинської міської ради 7-го скликання. 25 жовтня 2016 року Віктор Весельський виступив з публічним звітом про результати своєї роботи через рік після обрання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі