Події

Бердичівська поліція розшукує лиходіїв, які заради забави застрелили лебедя і залишили виводок без поводиря

21 November 2017, 17:56

У ніч на понеділок, 20 листопада, на ставку у Бердичеві Житомирської області невідомі застрелили лебедя.

Про це 21 листопада написав сайт Ріо Бердичів.

«Вчора після 11-ї години ранку до редакції зателефонували жителі бердичівського мікрорайону цукрового заводу. Вони розповіли, що хтось минулої ночі застрелив лебедя, який вже кілька років жив на першому ставку. Коли ми приїхали на місце події, там вже зібрались небайдужі люди, які показали вбитого лебедя та розповіли цю тужливу історію. На водній гладі ставу в цей час плавала лебедиха та четверо молодих лебедів – дитинчата цієї прекрасної пари. Вони не боялись підпливати до самого берега, тому що знали, що тут їх завжди покормлять та ніколи не скривдять. Але так було лише до вчорашньої ночі», - пише сайт.

Мертвого птаха побачив вранці понеділка місцевий житель та витягнув його на берег. На боку лебедя було видно круглий отвір, як від кулі, та кров, що запеклась на білосніжних пір’їнах.

«Місцеві відразу стали підозрювати в незаконному полюванні членів товариства рибалок «Рафінадник», створеного кілька років тому. Саме зі сторони їхнього вагончика напередодні ввечері чули шум і неначе якісь постріли. Вранці у вагончику нікого не було, щоб розпитати подробиці, але згодом підійшли до людей і голова товариства, і сторож, який чергував напередодні, та запевнили, що з їхньої сторони нічого особливого не відбувалось, вони самі дуже шкодують за тим, що сталось, адже й самі не раз і не два кормили лебедину сім’ю та піклувались про них», - розповідають журналісти.

Після кількох годин очікувань люди нарешті дочекались приїзду оперативної групи з місцевого відділу поліції. Правоохоронці зафіксували подію, опитали свідків та спробували дістати кулю, щоб дізнатись, з чого вона була випущена, але пальцями не змогли її знайти в тілі. Тому вони забрали лебедя та поїхали з ним до ветеринарної клініки «Айболіт».

За даними Ріо Бердичева, птаха оглянули ветеринари і зрозуміли, що кривавий отвір є не вхідним, а вихідним. А куля, відповідно, потрапила в тіло з іншого боку, пробила легені і вилетіла. Тобто, дізнатись про можливих зловмисників за типом випущеної кулі не вдасться.

«Поліцейські наступного дня планували продовжити слідчі дії та просили тих жителів мікрорайону, які бачили в ніч з неділі на понеділок щось підозріле поблизу ставу, повідомити за номером "102". Є припущення, що стріляти могли з автівки, яка зупинялась біля озера, а потім рушила далі», - повідомляє сайт, і резюмує:

«Тепер ніхто не знає, як себе поведуть без голови сімейства інші лебеді. Чи зможуть вони ще відлетіти в теплі краї, чи будуть чекати свого наставника».

Як повідомляв Житомир.info, в минулому році у житомирський гідропарк прилетіло сімейство лебедів, а 3 роки тому в селі Покришев Брусилівського району браконьєри полювали на лебедів, одного з яких врятували селяни.
 
 
 
 
 
 
 

Фото - Ріо Бердичів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі