Події

Мікроавтобус збив насмерть 45-річного жителя Житомирської області

22 November 2017, 09:27

У результаті наїзду мікроавтобуса на автодорозі загинув житель села Кириївка Любарського району Житомирської області.

Дорожньо-транспортна пригода сталась 20 листопада близько 18.15 на 160 км автодороги Біла Церква-Кременець, - повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

За попередньою інформацією, водій автомобіля Volkswagen Т5, 41-річний житель Вінницької області, здійснив наїзд на пішохода, 45-річного жителя Любарського району, який раптово вибіг на проїзну частину автошляху.

За даними поліції, внаслідок ДТП пішохід загинув на місці події.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України триває з’ясування причин та обставин події.

Темна пора доби та складні погодні умови підвищують ризик потрапити у ДТП, - нагадують поліцейські.

«При керуванні транспортними засобами в умовах недостатньої видимості не забувайте про уважність та обережність. Обов’язково рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Користуйтеся захисними пристосуваннями (пасками безпеки, мотошоломами тощо), дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість», - звертається поліція до водіїв, а пішоходів закликає: в умовах недостатньої видимості переходити дорогу виключно у встановлених місцях, перед цим переконавшись, що водії транспортних засобів помітили та зрозуміли їхні наміри.

«Для позначення себе на дорозі користуйтеся світлим одягом, використовуйте спеціальні світло відбивні елементи у вигляді нашивок, наліпок, браслетів, брелоків тощо. Подбайте про свою безпеку», - закликає поліція.

Як повідомляв Житомир.info, 20 листопада на автодорозі Виступовичі-Житомир не розминулися ВАЗ та Renault, один водій загинув, а 21 листопада на житомирському перехресті BMW збив жінку-пішохода.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі