Події

Жителям села в Житомирській області до весни заборонили вирощувати свиней

22 November 2017, 14:21

У селі Головки Малинського району Житомирської області, де 4 жовтня цього року зафіксували спалах африканської чуми свиней (АЧС), зняли карантинні обмеження.

Про це 22 листопада повідомив сайт головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«16 листопада 2017 року відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Малинській райдержадміністрації під головуванням першого заступника голови РДА. У засіданні взяли участь начальник Малинського районного управління ГУ ДПСС в Житомирській області Гвоздецький В.Ф. та головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарії Анцупова О.В. На порядок денний засідання винесено питання зняття карантину та карантинно-обмежувальних заходів по ліквідації африканської чуми свиней в с.Головки Малинського району та посилення заходів з профілактики АЧС на території району. Так, 15 листопада було проведено заключну дезінфекцію тваринницьких приміщень в 28 господарствах с. Головки, власників селянських підсобних господарств попереджено про заборону утримання свиней протягом 6 місяців», - інформує сайт.

В результаті засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії було прийнято рішення про зняття карантину та карантинно-обмежувальних заходів по ліквідації африканської чуми свиней в с.Головки Малинського району.

З текстом рішення ДНПК при Малинській РДА від 16.11.2017 р. можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, жителям села Головки Малинського району Житомирської області, де 4 жовтня зафіксували спалах африканської чуми свиней (АЧС), обіцяли на 100% компенсувати збитки.

Як повідомляв Житомир.info, в селі тривав карантин 40 днів. У жовтні 2017 в Рівненській області були виявлені свині, яких привіз і задля помсти вивантажив біля приватного господарства житель Житомирської області. Зясувалося, що свині були хворими на АЧС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі