Місто

Житомирянка викликала поліцію, коли побачила, що на околиці міста ріжуть ліс

23 November 2017, 10:12

22 листопада, гуляючи в лісі на околиці міста, житомирянка Ірина побачила, що якісь чоловіки вирізають дерева. Жінка запідозрила, що це несанкціонована вирубка лісу і викликала поліцію.

Про це вона повідомила Житомир.info телефоном.

«Я зараз знаходжуся на Богунії, вулиця Корабельна. Пишу заяву в поліцію. Чоловіки сказали, що ріжуть сухі дерева, але я бачила, що там навіть здорові ріжуть», – розказала житомирянка Ірина.

У прес-службі Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Житомир.info повідомили, що найближчим часом виїдуть туди, щоб з’ясувати всі обставини.

Пізніше телефоном житомирянка розказала, що представники ДП «Житомирський лісгосп» таки приїхали на Корабельну, але запевнили її – вирубка повністю законна і проводять її лісівники

«Приїхали лісівники та привезли фотокопію документу, що нібито там відбувається погоджена чистка лісу та суцільна чистка лісу. Будуть різати секторами. Сказали, що там частина сухого лісу, частина хворого. Я ж не можу перевірити – хворий він чи ні. Але факт в тому, що мене запросили на зустріч до керівника, де готові показати всі оригінали документів, в тому числі і висновки експертів, що цей ліс дійсно частково потрібно вирубати. Я піду на цю зустріч, підготуюся інформаційно. Поліція мою заяву прийняла, зареєструвала, будуть перевіряти. Вони також сказали, що навесні наступного року буде відбуватися засадження лісу, цих вирізаних ділянок. І тоді вони можуть запросити і мене, і журналістів, щоб я переконалася в цьому», – розказала жінка.

За словами головного лісничого ДП «Житомирський лісгосп» Сергія Дубницького, який виїздив на місце події, вирубку проводили лісівники Богунського лісництва. І вона була повністю законна.

«У нас є всі документи, талони, погодження з сільською радою. Ми все людині пояснили і показали. Це суцільна санітарна рубка, яка передбачає, що там хворих дерев більше, ніж живих. Їх повністю вирізають, а навесні садиться новий ліс. Ми, звісно, подякували цій жінці за те, що вона звернула увагу на ситуацію, але радимо у таких випадках спершу телефонувати до нас, а вже потім у поліцію», – повідомив лісничий.

Нагадаємо, при виявленні порушень, у Держлісагентстві просять повідомляти у поліцію або за телефоном «гарячої лінії» Держлісагентства: 0-800-604-473. Телефон «гарячої лінії» у Житомирській області +38 (0412) 22-47-58 або короткий номер 236.

Як повідомляв Житомир.info, законність рубок та легальність лісопродукції можна перевірити онлайн.

Фото читачки

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі