Влада

Житомирський виконком перенаправив 2,4 млн грн субвенції зі сміттєвоза на лічильники тепла

24 November 2017, 13:51

Виконком Житомирської міської ради перерозподілив 2,4 млн грн субвенції з держбюджету, направивши її на придбання лічильників тепла замість сміттєвозу.

Таке рішення було прийняте на позачерговому засіданні міськвиконкому 24 листопада.

«Нам спрямована субвенція в обсязі 5 мільйонів гривень, ви вже її розподілили своїм рішенням від 18 жовтня 2017 року.В тому числі частина цієї субвенції спрямовувалася на придбання сміттєвозу для КАТП міської ради, сума – 2 мільйони 400 гривень. На сьогодні по придбанню завершуються тендерні процедури, кошти державних субвенцій вже надійшли на рахунки міського казначейства. Тому, відповідно до рекомендації бюджетної комісії від 21 листопада, ми пропонуємо придбання сміттєвоза провести за рахунок міського фонду охорони навколишнього середовища, там є відповідний ресурс. Вивільнені кошти державної субвенції спрямувати на придбання лічильників обліку тепла для «Житомиртеплокомуненерго». В разі прийняття рішення вже сьогодні ці кошти будуть спрямовані на придбання лічильників», - пояснила в.о. директора департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук.

Мер Сергій Сухомлин уточнив, що таке рішення приймається через недостачу коштів бюджету розвитку.

«Ми робимо заміну. В нас обмежені кошти бюджету розвитку, лічильники треба поставити, щоб люди могли зекономити. І ми гроші екологічного фонду, де у нас є більше 3 мільйонів гривень, спрямовуємо на закупівлю сміттєвоза, а ці кошти вивільняємо на лічильники», - сказав Сухомлин.

Рішення було прийняте одноголосно – 17 присутніх проголосували «за» (всього складі міськвиконкому 25 членів).

Нагадаємо, на позачерговому засіданні міськвиконкому 24 листопада проголосували за підвищення з 1 грудня вартості проїзду у маршрутках до 5 грн. 

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 10 листопада говорили, що невиконання міського бюджету за січень-жовтень поточного року становить 88,7 млн грн, дефіцит бюджету розвитку – 267 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі