Місто

В житомирських маршрутках будуть мобільні валідатори, як у кондукторів, - Іван Фурлет

24 November 2017, 14:53

КП «Житомиртранспорт» передали на баланс 175 мобільних валідаторів, які воно роздасть перевізникам.

Таке рішення було прийняте на позачерговому засіданні міськвиконкому 24 листопада.

«Передати на баланс ваділатори, які закуплені трамвайно-тролейбусним управлінням у кількості 175, і програму автоматизованої системи оплати проїзду, і сервісне обладнання з комунального підприємства ТТУ у комунальне підприємство «Житомиртранспорт», - повідомив начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Михайло Грищук.

Заступник мера Дмитро Ткачук пояснив, що це необхідно для того, щоб «приватних перевізників також охопити системою автоматизованої оплати проїзду»: встановити у кожній маршрутці валідатор.

«Це обладнання вже два дні як приїхало і перебуває на складі... В разі передачі валідаторів на баланс комунальному підприємству («Житомиртранспорт») ми плануємо, що до 1 грудня всі угоди (про оренду валідаторів – ред.) з усіма перевізниками будуть підписані. Це мобільні термінали, вони не потребують додаткового монтажу, тобто – видали і поїхали», - сказав Дмитро Ткачук.

За передачу обладнання проголосували 16 з 17 пристуніх членів виконкому (всього у складі міськвиконкому 25 осіб).

За словами директор КП «Житомиртранспорт» Івана Фурлета, валідатори треба встановити на 165 маршрутних автобусів.

«Валідатори є, прошивка в них є, конфігурація є, залишилось лише дати картку і щоб водій ввімкнув, і він буде як кондуктор. Люди будуть розраховуватися готівкою, в договорі ми прописуємо, щоб люди могли оплачувати банківською карткою. Проїзні, які зараз є у людей, вони діють в електротранспорті. Якщо буде прийняте відповідне рішення виконавчим комітетом, з перевізниками будуть заключені договори про те, що вони також будуть продавати пакети послуг, то такі пакети послуг надійдуть в продаж і тоді люди зможуть ними користуватися. Фізично ми можемо це зробити хоч завтра, картки є і ними можна користуватися, але питання перевізників – чи вони захочуть пакети послуг продавати... І головне – від пасажирів залежатиме, чи вони будуть вимагати квиток у водія, який зобов’язаний видати квиток», - пояснив Іван Фурлет.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговому засіданні міськвиконкому 24 листопада проголосували за підвищення з 1 грудня вартості проїзду у маршрутках до 5 грн за умови встановлення валідаторів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі