Події

13-річна школярка з Одещини заїхала з далекобійником в Житомирську область

24 November 2017, 15:55

Три дні неповнолітня з водієм-далекобійником мандрувала Україною. Її подорож, можливо, на цьому б і не завершилася, якби за нею не вирушили до Житомирщини одеські поліцейські. Наразі дитина повернута батькам та перебуває у безпеці.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Одеської області.

«До чергової частини Тарутинського відділу поліції звернулась 32-річна мешканка с. Рівне Одеської області з повідомленням про те, що її 13-річна донька два дні тому пішла з дому, та її місцезнаходження невідоме. За фактом зникнення школярки було розпочате кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України. На пошуки дитини був орієнтований весь особовий склад поліції», - йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, завдяки кропіткій роботі, оперативники вийшли на слід дівчинки, проте він привів їх до іншого регіону України. Аби «мандрівниця» не вирушила далі, правоохоронці зв’язалися з колегами з Попільнянського відділу поліції Житомирської області та повідомили їм про те, що розшукувана дитина перебуває у с. Саверці. Саме вони й опікувалися нею до приїзду одеських поліцейських.

«Встановлено, що дівчинка мешкає з матір’ю, вітчимом та двома меншими братами від другого шлюбу матері. Родина в поле зору поліції та служби у справах дітей раніше не потрапляла», - розповів начальник управління превентивної діяльності ГУНПв Одеській області Іван Іщенко.

«Приводом для втечі з дому дівчинка назвала відсутність підтримки з боку матері під час зауважень вітчима. Саме через ці непорозуміння з батьками дитина вирушила до великого міста, де й познайомилася з водієм-далекобійником. Свої мандри з чужим дорослим чоловіком дівчинка пояснює поліцейським дуже просто - «аби не сидіти на місці». В теперішній час юна мандрівниця повернута рідним, кримінальне провадження, розпочате за ст.115 Кримінального кодексу України, закрите. Тепер відповідні служби проводитимуть з родиною дівчинки профілактичну роботу, адже дивно, що мати занепокоїлася зникненням доньки лише на третій день її відсутності, і саме тоді звернулася до поліції», - зазначили правоохоронці.

Як повідомляв Житомир.info, тричі за два місяці правоохоронці розшукували у Житомирі 14-річну Дар’ю Огарєву, яка втікала з дому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі