Політика

Борислав Розенблат звернувся до Кабміну щодо перерахунку пенсій дітям війни

24 November 2017, 15:57

Народний депутат України Борислав Розенблат провів особистий прийом громадян. Під час зустрічі житомиряни, які мають статус «діти війни», поскаржились народному депутату на неналежне нарахування пенсій та попросили захистити їх право на соціальне забезпечення.

Борислав Розенблат надіслав звернення у Кабінет міністрів України, аби негайно врегулювати це питання.

«Люди прийшли до мене на прийом і кажуть, що згідно норм Закону України «Про соціальний захист дітей війни» вони мають право на підвищення до пенсії в розмірі 30% мінімальної пенсії за віком. Так, ці суми виплачуються в рамках, встановлених Урядом, але внаслідок внесення змін до законодавства підвищення виплачується незначне і становить 66 гривень 43 копійки», - розповів Борислав Розенблат.

У зв'язку із цим люди стверджують, що їх права на належний соціальний захист були порушені.

«Ми хочемо, щоб Ви, Борислав Соломонович, нас там у Верховній Раді захистили. Нам доплачують тільки 7% з умовою, що як тільки підвищується пенсія, то і нам підвищать наші відсотки. Але пенсії підвищили, а наші відсотки ні! Але ж у Законі сказано, що має буть 30 відсотків!», - обурюється пенсіонерка  Раїса Ярош.

«Тому я звернувся до Кабінету Міністрів України, щоб уладнати проблему з виплатами», - каже народний депутат України Борислав Розенблат.

Народний депутат постійно проводить особистий прийом громадян. Крім цього, житомиряни можуть звертатися у його приймальню, за адресою майдан С.П.Корольова, 3/14.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі