Влада

Житомиряни вже отримали на картки гроші за зекономлений газ – від 15 до 695 грн

24 November 2017, 16:09

У Житомирі більше 5800 людей отримали на банківські картки кошти за економне використання газу: близько 3140 осіб – по Богунському і 2680 – по Корольовському районам.

Про це в коментарі Житомир.info розповіли в районних радах Житомира.

За даними начальника управління праці та соціального захисту населення Богунської районної ради м. Житомира Михайла Якиміва, станом на 24 листопада кошти отримали всі 3137 осіб, які зверталися за монетизацією субсидій.

«Цим людям були перераховані кошти на відкриті ними в банках особові рахунки: перший транш – 26 жовтня, другий – на початку листопада. Було ще чоловік 15, які наполегливо хотіли отримати гроші на поштові відділення, і ми їм перерахували. Майже всі звернення - це відшкодування по газу, по електроенергії було чоловік 6. Усього перераховано 3 мільйони 400 тисяч гривень», - розповів Михайло Якимів.

За його словами, найменша сума відшкодування по Бонунському району склала 15 грн, найбільша – 695 грн (кошти за 100 кубометрів газу).

Як розповіла Житомир.info начальник управління праці та соціального захисту населення Корольовської райради Віра Мисюк, станом на 24 листопада монетизували зекономлені субсидії 2680 жителів району, ще 14 особам кошти будуть перераховані найближчим часом.

«Це ті люди, які пізніше подали документи», - уточнила начальник соцуправління.

Всього «корольовцям» перерахували 1,7 млн грн. Зі слів Віри Мисюк, особливо економні споживачі, які за рахунок своєї відсутності в квартирі чи з інших причин зекономили 11 тисяч гривень і більше, все одно отримали максимально можливу суму – 695 гривень.

Нагадаємо, Кабмін продовжив прийом заяв на монетизацію субсидій до 1 листопада 2017 року, а керівники соцуправлінь зазначали, що люди неактивно йдуть за компенсацією, бо бояться паперової тяганини.

Як повідомляв Житомир.info, прийом заяв на монетизацію в Корольовській та Богунській райрадах Житомира розпочався  у червні 2017 року. У Житомирській області заяви на монетизацію субсидій подали більше 72 тисяч домогосподарств

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі