Місто

Робоча група вивчатиме екологічну ситуацію на околиці Житомира, а місцеві звернулися до президента та прем’єра

24 November 2017, 17:17

Депутати, чиновники, активісти та представники житомирського картонного комбінату увійшли в робочу групу, яка вивчатиме екологічну ситуацію, що склалася в мікрорайоні «Паперова фабрика» у зв’язку з вирубкою лісу.

Відповідне розпорядження про створення робочої групи підписав міський голова Житомира Сергій Сухомлин 22 листопада.

До її складу увійшли 22 людини, з-поміж яких два депутати та два чиновники Житомирської міської ради, дев’ять представників картонного комбінату та дев’ять жителів мікрорайону.

Разом з тим, один із активістів, що відстоюють ліс на околиці Житомира, 23 листопада написав звернення до президента, прем’єра та голови ОДА Ігоря Гундича з проханням скасувати розпорядження голови Житомирської РДА від 24 березня 2010 року, яким 126 земельних ділянок були передані приватним особам.

Нагадаємо, у Станишівській сільраді «відхрестилися» від землі в районі картонного комбінату, де масово вирізають ліс, і перенаправили за інформацією в обласне управління Держгеокадастру, Житомирську ОДА та РДА. А нещодавно активісти, які відстоюють ліс на околиці Житомира, дізналися, хто і коли передав землю у приватну власність.

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада після виступу жителів мікрорайону «Паперова фабрика» на сесії Житомирської міськради, Сергій Сухомлин запропонував влаштувати зустріч представників міської влади, ініціативної групи жителів мікрорайону з керівництвом комбінату. 10 листопада створили робочу групу, яка має з'ясувати, хто передав ліс на околиці Житомира у приватну власність. У департаменті містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради у відповідь на запит Житомир.info повідомили, що ділянки лісу вздовж вулиці Слобідської розташовані на вкрапленому в адміністративні межі міста Житомира масиві земель Станишівської сільської ради.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі