Влада

На сайті Житомирської ОДА відсутня схема планування області. Результати дослідження

27 November 2017, 11:36

В Україні 11 областей не мають оприлюднених схем планування областей.

Такі дані отримали експерти проекту рМАР за результатами дослідження щодо якості та відкритості даних про схеми планування областей.

«Дослідження проводилось шляхом моніторингу офіційних ресурсів обладміністрацій. На основі отриманих даних сформовано регіональний рейтинг областей. Так, 11 обласних рад із 25 територіальних одиниць, які потрапили до рейтингу, отримали найнижчий, нульовий, показник. При цьому, наприклад на ресурсі Запорізької ОДА опубліковане посилання на схему, але воно не працює. А в Миколаївській ОДА експертам повідомили, що проект публікації обласних схем знаходиться на стадії розробки», - йдеться у повідомленні.

Лідерами з оприлюднення даних про схеми планування стали Івано-Франківська, Донецька, Волинська, Сумська, Полтавська та Дніпропетровська області.

«Основними критеріями при рейтингуванні були легкість пошуку матеріалів, наявність підтвердження їх офіційного статусу та узгодженість із стратегією розвитку області. Сумарно ці 3 критерії впливали на показники в рейтингу на 25%. Суттєвіший вплив (75%) на результати рейтингу мав детальний аналіз безпосередньо розміщених матеріалів на офіційних веб-ресурсах органів влади. Окремо оцінювалися повнота та формат розміщених текстових матеріалів та графічної складової, яка також якість самих матеріалів», - зазначають учасники проекту.

Під час оцінювання експерти здійснювали не лише ранжування обласних адміністрацій щодо доступності та якості даних про обласні схеми планування, а й оцінювали можливість використання матеріалів для реалізації проекту Відритого просторового планування рМАР. Проект передбачає створення єдиного ресурсу на платформі Мінрегіону, на якому буде розміщено інформацію про всю містобудівну документацію України.

Нагадаємо, на початку вересеня 2013 року в прес-центрі Житомирської облради презентували проект Схеми планування території Житомирщини, яку збиралися затвердити до кінця 2013 року.

Довідково: BRDO за сприяння проекту МАТРА та Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, розпочало Проект «Відкрите просторове планування рМАР» кінцевим результатом якого є створення єдиного відкритого веб-ресурсу для пошуку та доступу до містобудівної документації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі