Політика

На Житомирщині відбувся відкритий чемпіонат з боксу на перехідний кубок нардепа Павла Дзюблика

27 November 2017, 15:23

 На базі Малинського лісотехнічного коледжу, 24 листопада, пройшов відкритий чемпіонат з боксу на перехідний кубок народного депутата України Павла Дзюблика. За словами парламентаря, ідея та місце проведення було обрано не випадково. Так цьогоріч за сприяння нардепа районний відділ Малинського ДЮСШ отримав кошти на придбання професійного рингу. Відтак, у юних спортсменів Житомирщини з’явилася можливість показати результати щоденної роботи над собою на сучасному ринзі, отримавши за це – нагороди та цінні подарунки.

«У 2015 році ми проводили конкурс проектів, у яких брали участь громадські організації. Тоді, 2-ге місце зайняв проект боксерського клубу «Сармат». Їм було виділено кошти на закупівлю обладнання і тоді ж постало питання щодо придбання боксерського рингу. Цьогоріч, нам вдалося відшукати кошти і купити його. Оскільки даний ринг розмістили саме на базі Малинського лісотехнічного коледжу, ми запропонували провести зональне боксерське змагання. Таким чином ми хочемо популяризувати даний вид спорту, позаяк є гарні боксерські клуби і у Хорошівському районі, і у Коростишівському і в решті районів області. Сподіваюсь, що після таких змагань, з’являться додаткові стимули аби займатися боксом ще краще», - Павло Дзюблик, народний депутат України.

Варто зазначити, що за сприяння народного обранця, всі 7 районів округу отримали по 100 тис грн. субвенції з держбюджету для осучаснення своїх ДЮСШ.

«Цьогоріч, кожна спортивна школа нашого округу отримала фінансову допомогу у розмірі 100 тис. грн. За ці кошти було придбано необхідне обладнання, відповідно до профілю шкіл. Таким чином ми підтримуємо молодь, позаяк спорт – це здоров’я, а здорове молоде покоління – наше майбутнє», - Павло Дзюблик.

У відкритому чемпіонаті взяли участь 7 команд з трьох районів Житомирщини - Хорошівського, Коростишівського та Малинського. Загалом – 70 учасників від 7 до 18 років боролися за лаври переможців. Адреналін, біль та сльози, гіркота поразки та омріяна перемога – емоції спортсменів, їх тренерів та вболівальників створювали особливу атмосферу змагання. Після більш ніж 30-ти запеклих спарингів і підрахунку балів, перемогу отримав Малинський лісотехнічний коледж. За словами тренера команди, результат змагань став для них справжньою несподіванкою і сьогоднішня перемога стане мотивацією для нових здобутків.

«На рахунок того, що здобудемо Кубок, я навіть не думав. Припускав таку думку, але бокс це такий вид спорту, що невідомо чим може закінчиться бій. На наступний рік звісно будемо тренуватися і готуватися, адже є стимул – потрібно закріпити перемогу і залишити Кубок у нас», - Олександр Клюско, тренер, викладач Малинського лісотехнічного коледжу.

Учасник команди лісотехнічного коледжу, другокурсник Дмитро Козаченко, один з тих, хто зробив свій вагомий внесок у спільну перемогу. Незважаючи на те, що гарний результат вдалося отримати разом з травмами, юнак вже планує брати участь у відкритому чемпіонаті на наступний рік.

«До цього я участі у змаганнях не брав, сьогодні – вперше. Так, я очікував перемогу, але далася вона мені не легко: носа травмували, пальця вибили. Тому, перемогу було важко здобути», - Дмитро Козаченко, учасник Чемпіонату.

По закінченню Чемпіонату кожен з учасників отримав медалі та грамоти за участь, а їх команди – міні-кубки. У свою чергу команда-переможець, окрім перехідного кубку, отримала цінні призи та грошову винагороду.

Прес-служба народного депутата України Павла Дзюблика

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі