Влада

Мер Житомира Сергій Сухомлин став фіналістом рейтингу мерів-інноваторів

27 November 2017, 16:34

Фіналістами рейтингу мерів-інноваторів, ініційованого Міжнародним самітом мерів та «Українською правдою», за результатами другого етапу відбору стали: очільник Тростянця Юрій Бова, голова міста Долина Володимир Гаразд, Віталій Луков з Вознесенська, мер Вінниці Сергій Моргунов, та очільник Житомира Сергій Сухомлин.

Імена фіналістів оголосили напередодні Міжнародного саміту мерів, який пройде у Києві 28-29 листопада за участі 150 українських мерів та делегатів з 9 країн світу – інформує «Українська правда».

Організатори підкреслюють, що визначальними критеріями на цьому етапі були незаангажованість та репутація мера серед жителів міста.

«Щоб запобігти будь-яким спекуляціям довкола рейтингу, що викликав великий резонанс, ми вирішили оголосити імена ТОП-5 до відкриття Міжнародного саміту мерів», – говорить засновниця Міжнародного саміту мерів Ірина Озимок.

За її словами, перший етап показав, що інновації в Україні та в іноземних містах доволі відрізняються, і там, де є електронні рішення і ЦНАПи, ще може бути чимало невирішених проблем з освітою, медициною, відкритістю влади.

«Обговорення журі тривало понад 4 години, і ми зважали на комплексний розвиток міста, а також прозорість мера та його репутацію. Цінність рейтингу у тому, що нам вдалося відшукати гідних звання інноватора, здатних мотивувати своїх колег на дії», – зазначає Озимок.

Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва зазначає, що критерії оцінки ефективності українських мерів базувалися на рейтингу European Capital of Innovation та допомогли оцінити впроваджені інновації у важливих сферах життя українських міст.

«Але не менш важливими  є питання доброчесності та репутації мерів серед мешканців. Тому при формуванні п'ятірки фіналістів журі ретельно вивчало діяльність кожного міського очільника саме за цими критеріями», – наголосила Мусаєва.

Під час обговорення кандидатів члени журі, серед яких провідні спеціалісти з інновацій, урбаністики та розвитку міст, враховували також свій персональний досвід роботи із мерами.

Крім спільних критеріїв оцінки, члени журі оцінили кандидатів за своїми спеціалізаціями, наприклад, енергоефективність, інклюзія, муніципальні рішення, які впроваджуються у містах та покращують надання послуг, відкритість мера та його команди.

Як повідомляв Житомир.info, 23 листопада організатори проекту повідомили, що із 400 заявок журі обрало 20-ку мерів-інноваторів, до якої потрапив і мер Житомира Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі