Події

Суд заарештував майора СБУ з Коростеня, звинуваченого у розбещенні неповнолітніх та розповсюдженні порнографії

28 November 2017, 11:27

Печерський районний суд міста Києва своєю обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту майору Коростенського міського відділу Управління Служби безпеки України у Житомирській області, звинуваченому у розбещенні неповнолітніх та розповсюдженні порнографії.

Про це йдеться в ухвалі суду від 16 листопада 2017 року.

Прокурор наполягав на запобіжному заході у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення підозрюваним застави в розмірі 1,12 млн гривень, проте суд йому відмовив.

«У задоволенні клопотання прокурора військової прокуратури Київського гарнізону старшого лейтенанта юстиції Гаврищука Я.І. про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 - відмовити. Застосувати до підозрюваного ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_7 запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, що полягає в забороні підозрюваному залишати житло за адресою: АДРЕСА_1. Ухвалу допустити до негайного виконання»,  – говориться в ухвалі.

Співробітник СБУ народився в с. Потіївка Радомишильського району Житомирської області, має вищу освіту, одружений, виховує двоє неповнолітніх дітей.

Досудовим розслідуванням, яке здійснювала військова прокуратура Київського гарнізону, майора СБУ підозрюють у тому, що в травні 2017 року він через соціальну мережу «Вконтакте» вів розмови на сексуальні теми з неповнолітньою особою та надсилав їй свої порнографічні фото.

«ОСОБА_1 підозрюється у тому, 19.05.2017 приблизно о 20 год. 32 хв., перебуваючи за адресою: АДРЕСА_1, діючи умисно, достовірно знаючи про неповнолітній вік ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_6, з метою задоволення своєї статевої пристрасті, яка полягала в отриманні статевого задоволення від демонстрації оголеного статевого органу у стані ерекції іншим особам та збудження статевого інстинкту ОСОБА_4, почав цинічні розмови на сексуальні теми шляхом віртуального спілкування за допомогою своєї особистої сторінки соціальної мережі «Вконтакте» під «нік неймом» «ОСОБА_1» з малолітньою ОСОБА_4 а в подальшому 20.05.2017 о 00 год. 41 хв. надіслав їй графічне повідомлення (фотознімок) з відвертим, самоцільним та вульгарно-натуралістичним зображенням статевого органу, полового члену, чим вчинив відносно останньої розпусні дії, та спричинив шкоду її моральному ставленню та розвитку малолітньої, а також вчинив виготовлення та розповсюдження серед неповнолітніх зображень порнографічного характеру»,  – йдеться в ухвалі Печерського суду.

Суд також зобов’язав підозрюваного не відлучатися з Коростеня без дозволу слідчого, прокурора або суду, утримуватися від спілкування зі свідками, іншими особами з приводу обставин вчиненого ним кримінального правопорушення, а також від спілкування в мережі Інтернет, носити електронний браслет та здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну.

Строк дії ухвали – по 12 січня 2018 року включно.

Як повідомляв Житомир.info, міськвиконком мав розглянути питання облаштування в Житомирі вуличної ковзанки

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі