Влада

Влада Новограда-Волинського нарікає на підрядника з Житомира, який затягує ремонт навчальних закладів

29 November 2017, 10:12

28 листопада заступник міського голови Оксана Гвозденко здійснила об’їзд закладів освіти, в яких ведуться ремонтно-будівельні роботи: оглянула хід виконання ремонтно-будівельних робіт по реконструкції дахів в колегіумі та НВК «Гімназії ім. Лесі Українки – школи І ступеня».

Про це повідомляє прес-служба Новоград-Волинської міської ради.

«Основні роботи з реконструкції дахів наразі виконані, на черзі супутні роботи, а саме: огородження, блискавкозахист, облаштування водостічної системи та покриття куполів полікарбонатом. Насамперед варто зазначити, що міською радою у 2017 році було виділено видатків на суму 3 млн. 602 тис. грн. на проведення усіх необхідних робіт з реконструкції дахів вищезазначених навчальних закладів. Однак, виділені кошти досі не освоєні в повному обсязі, не освоєно 1 млн. 464 тис. грн.  Справа в тому, що виконавець робіт – житомирське приватне підприємство «Компанія РОС» (директор Осіпчук В.О.) - систематично порушує свої зобов’язання перед замовником будівельних робіт, управлінням освіти та науки міської ради. Вже звичною стала ситуація, коли працівники «Компанія РОС» не з’являються на роботу в силу тих чи інших і часто надуманих причин», - інформує міська рада.

Наголошується, що замовник робіт – управління освіти та науки міської ради – після проходження перевірки технічного нагляду вчасно перераховує кошти згідно актів виконаних робіт.

«В кінці поточного тижня, в разі погодження представником технічного нагляду актів виконаних робіт, лише по реконструкції даху колегіуму, підряднику буде перераховано 700 тис. грн., а по реконструкції даху НВК «Гімназії ім. Лесі Українки – школи І ступеня» - 200 тис. грн. Проте, вкотре ПП «Компанія РОС» через своє безвідповідальне ставлення до своїх зобов’язань та недобросовісне виконання ремонтно-будівельних робіт, нанесла шкоду приміщенням навчальних закладів, де проводить реконструкцію дахів. Зокрема, враховуючи погодні умови, очевидно, що вологість в стінах колегіуму перевищує всі норми», - зазначається у повідомленні.

Підряднику були направлені претензійні листи щодо порушення умов договору та необхідності усунення виявлених недоліків, оскільки це тягне за собою неналежне функціонування навчальних закладів.

«На жаль, директор ПП «Компанія РОС» на зауваження не реагує. Тим часом, договір з даним підрядником на виконання робіт з реконструкції дахів у колегіумі та НВК «Гімназії ім. Лесі Українки – школа І ступеня» закінчиться 31 грудня 2017 року. В разі не виконання підрядником умов договору, його буде розірвано», - наголошує Новоград-Волинська міська рада.

На порталі Prozorro є інформація, що ПП «Компанія РОС» відповідно договору від 27.07.2016 року виконує будівельні роботи з реконструкції дошкільного навчального закладу № 58 за адресою м. Житомир, вул. Крошенська, 12-б, який планують здати в експлуатацію наступного року. 22 жовтня управління капітального будівництва підписало угоду з корегування робіт по реконструкції дитсадка: підряднику збираються заплатити ще 2 млн 236 тис. 157,27 грн.

Як повідомляв Житомир.info, реконструкції дахів новоград-волинського колегіуму та НВК «Гімназія імені Лесі Українки – школа І ступеня» виконуються підрядником ПП «Компанія РОС» з серпня 2016 року, згідно з календарним планом підрядник мав закінчити роботи на зазначених об’єктах 31 травня 2017 року. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі