Місто

Дружина полковника Без’язикова з Житомира, якого підозрюють у співпраці з «ДНР», розповіла про суди та самопочуття чоловіка

29 November 2017, 11:05

12 грудня 2017 року буде рік, як полковника Івана Без’язикова з Житомира затримали за підозрою у співпраці з так званою «ДНР».

29 листопада Житомир.info вирішив поцікавитися у дружини полковника Маргарити Кушнір, як просувається справа та як почуває себе Іван Без’язиков.

«14 листопада було останнє судове засідання, читають поки ще докази: прокуратура зачитує, а потім ми будемо зачитувати. Напевно, що після нового року будуть допитувати свідків. На завтрашньому засіданні (30 листопада – ред.) мають заслухати моє відео, на якому я давала покази в суді, коли мого чоловіка заарештували на наступний день, 12 грудня 2016 року. Не знаю, для чого це потрібно, що вони хочуть перекрутити з тих моїх показів рік тому. Знаю, що читали якусь переписку Вконтакті, вони зазначають, що це моя переписка з чоловіком. Там дійсно є якісь слова, фрази, які справді можуть бути мої, але не вся переписка. Тобто, я вважаю, що вони якось самі її зліпили, оскільки там є такі відверті речі, як ніби, чоловік мені пише: «Ты будешь носить мне передачки в СИЗО». Я не приховувала, що у нас є переписка Вконтакті, я навіть надавала всі акаунти, доступи... Чоловік впевнений в собі, нормально себе почуває. Звісно, його пригнічує те, що він тривалий час провів у полоні, а тепер ще потрібно сидіти в тюрмі незрозуміло за що. Адвокати, дійсно, просили, аби змінили міру запобіжного заходу. Справа в тому, що вони кажуть, що цими статтями не може бути примінений інший запобіжний захід. Якщо буде застава – то це теж не варіант, тому що не знаю, яка має бути застава в цьому випадку. Ми говорили, що згодні на цілодобову охорону, браслет, але нам відмовляють», - розповіла Маргарита Кушнір.

Як повідомляв Житомир.info, 16 серпня 2014 року Іван Без’язиков потрапив у полон бойовиків під час виконання завдання в зоні АТО, біля села Степанівка. 5 липня полковника ЗСУ Без’язикова, який майже два роки був у полоні, звільнили. 12 грудня Івана Без'язикова затримали за підозрою у співпраці з так званою «ДНР». Дружина полковника розповіла подробиці його затримання. Полковника Без'язикова з Житомира госпіталізували з зали Шевченківського суду, засідання перенесли. На брифінгу 13 грудня представник СБУ повідомив, що полковник Іван Без’язиков, якого затримали за підозрою у співпраці з «ДНР», мав посвідчення, підписане лідером бойовиків Олександром Захарченком, а після звільнення з полону їздив до міста Ростов-на-Дону, де зустрічався з кураторами із ФСБ. 16 січня 2017 року Київський суд не задовольнив апеляцію полковника Без'язикова з Житомира і залишив його під вартою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі