Влада

Житомирська поліція розслідує справу про неефективне використання коштів під час ремонту підвісного мосту в парку

29 November 2017, 13:22

Житомирський відділ поліції проводить досудове розслідування щодо витрачання коштів КП «Експлуатація штучних споруд», зокрема - на реконструкцію пішохідного мосту в парку ім.Гагаріна.

В ухвалі Богунського районного суду м.Житомира зазначається, що досудове розслідування, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015060020001498 від 23.03.2017 р., проводиться за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України (Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні).

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до оригіналів договору та додаткових угод з ТОВ «Уют Строй», актів виконаних робіт форми КБ-2В та КБ - З, проектно-кошторисної документації, пропозицій учасників конкурсних торгів, протоколів засідань тендерного комітету, документації замовника та платіжних первинних бухгалтерських документів щодо проведення робіт по об'єкту: «Обладнання та капітальний ремонт пішохідного мосту через р.Тетерів в парку ім.Гагаріна в м. Житомирі», а також інших документів щодо взаємовідносин КП «Експлуатація штучних споруд» Житомирської міської ради та ТОВ «Уют Строй».

«Досудовим слідством встановлено, що Управлінням Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області проведено державний фінансовий аудит Комунального підприємства «Експлуатація штучних споруд» Житомирської міської ради за період з 01.01.2013 по 31.08.2016 року, за результатами проведення якого виявлено неефективне використання коштів і майна та втрати фінансових і матеріальних ресурсів в загальній сумі 1526,1 тис. грн., з яких недоотримано фінансових ресурсів - 3.0 тис. грн., проведення витрат з порушенням законодавства, що призвели до втрат фінансових ресурсів - 173,8 тис. грн., та неефективне використання коштів і майна - 1349,3 тис. гривень», - зазначається у матеріалах справи.

Зокрема, йдеться про оплачені комунальним підприємством в 2016 році роботи з капітального ремонту мосту через р. Тетерів в парку ім.Гагаріна.

«Було оплачено верхолазні роботи, які не передбачені переліком робіт підвищеної небезпеки зазначених в дозволах субпідрядної організації ТОВ «Уют Строй», що відповідно вказує на недотримання п. 2.1 Статуту підприємства та п.1.2 п.2.2.3 Контракту з директором Підприємства від 14.07.2015 року та що призвело до неефективних витрат Підприємства в сумі 1153,00 тис. гривень», - йдеться в ухвалі.

Крім того, аудит виявив, що КП «Експлуатація штучних споруд» Житомирської міської ради у вересні 2015 році витратило 196,3 тис. грн на розробку проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт мосту через річку Кам'янку по вул. Якіра, яка не використовувалася і зараз вже підлягає коригуванню.

Богунський райсуд задовольнив клопотання слідчого Житомирського відділу поліції і надав доступ до документів, необхідних для проведення досудового розслідування.

Нагадаємо, підприємство з експлуатації штучних споруд вже багато років очолює Володимир Сидорчук, в червні цього року мер підписав розпорядження про укладання контракту з директором комунального підприємства «Експлуатація штучних споруд» Житомирської міської ради до 24 липня 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року будівельна компанія «Уют Строй» спільно з компанією «Теплий Дім Житомир» проводила капітальний ремонт підвісного пішохідного мосту в парку відпочинку ім. Ю. Гагаріна. Міст був закритий на реконструкцію з початку травня до початку вересня 2016 року. За цей час його очистили від іржі й пофарбували спеціальними фарбами, загальна вартість проекту з реконструкції становила 1,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі