Економіка

У Житомирській області хочуть збудувати завод, щоб виробляти 300 тис. тонн альтернативного пального на рік

29 November 2017, 14:45

У Попільнянському районі Житомирської області австрійські інвестори планують збудувати завод з переробки кукурудзи, щоб виробляти 300 тис. тонн альтернативного пального на рік. Також підприємство  вироблятиме масло та корм.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА 28 листопада з посиланням на директора департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Олексія Шатила.

«В області працюватиме австрійський інвестор – виготовлятиме біоетанол. Інвестор вже оформив земельну ділянку для побудови заводу. Зараз вирішується питання із підведенням комунікацій», – сказав Олексій Шатило.

Також він додав, що інвестор хоче привезти європейське обладнання і йому вже надали всю необхідну документацію щодо податкових та митних платежів.

За інформацією ОДА, виробництво має бути високотехнологічним та безвідходним. Крім цього, на підприємстві буде встановлена сонячна електростанція.

«На першому етапі заплановано створення 100 робочих місць. В економіку області буде залучено близько 135 млн євро. Проектна потужність заводу – переробка 285 тис. тонн зерна кукурудзи та отримання готової продукції в обсязі 300 тис. тонн біоетанолу на рік», – повідомляють в Житомирській ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, житомирський губернатор пообіцяв інвесторам допомогти у розширенні плантацій хмелю.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі