Влада

Житомир отримав 4,2 млн грн субвенції, яку можна спрямувати на зарплату працівників ЖЕКів

30 November 2017, 14:03

Виконком Житомирської міської ради розподілив 4,2 млн грн субвенції з державного бюджету, яка може бути направлена на зарплату працівників ЖЕКів.

Рішення про розподіл субвенції на позачерговому засіданні міськвиконкому 30 листопада одноголосно підтримали всі 18 присутніх членів виконкому (всього у складі виконавчого комітету 25 осіб).

«Вибачте, що ми вас так збираємо, але це кошти наших ЖЕКів, це зарплата, тут чекати ми не можемо», - сказав на початку засідання мер Сергій Сухомлин.

В.о. директора департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук пояснила, що це, на відміну від попередніх розподілених субвенцій, «живі кошти».

«Нам надійшли кошти в сумі 4 млн 202 тис. 756 грн. Ці кошти розподіляються на два райони – Богунський і Корольовський, які сьогодні також мають провести це засіданням своїх виконавчих комітетів. Зазначчена сума спрямовується на погашення заборгованості по субсидіях по ЖЕКах, кошти «грошові», тому можуть бути направлені ЖЕКами на оплату тої заборгованості, яку вони вважають за необхідну, в тому числі і заробітна плата, й інші видатки. Це «живі кошти», - наголосила Діна Прохорчук.

Як повідомляв Житомир.info, на попередньому позачерговому засіданні міськвиконкому 28 листопада в.о. директора фіндепартаменту говорила, що борг по субсидіях держави перед Житомиром становить 146 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі