Місто

У Житомирі з 4 грудня патрульні клеїтимуть на машини наліпки «За кермом класний водій»

1 December 2017, 09:44

У Житомирі з 4 грудня стартує соціальна акція «Керуй». Основною метою проекту є поширення серед всіх учасників дорожнього руху ідеї, що правила дорожнього руху – не просто вимоги, це спосіб вберегти життя собі, своїм рідним, близьким та незнайомцям, які опинилися поруч.

Презентація проекту відбулася 29 листопада в Києві.

Очільник Національної поліції України Сергій Князєв зазначив, що акція допоможе напрацювати ідею, що підсвідоме дотримання правил дорожнього руху є невід’ємною частиною безпеки на дорозі усіх учасників руху. За його словами, стан аварійності на дорогах в Україні з кожним роком стає все більш катастрофічним.

«Так, за десять місяців 2017 року зафіксовано близько 133 тисяч дорожньо-транспортних пригод. В них було травмовано 28 522 особи, а 2683 людини – загинули. Тому для врегулювання ситуації на дорогах поліція зараз працює над змінами у законодавчому полі», - сказав Сергій Князєв.

Керівник прес-служби головного управління Нацполіції у Житомирській області Алла Ващенко 1 грудня у коментарі Житомир.info розповіла, що акція буде проходити в обласному центрі та на дорогах міжнародного значення.

«У понеділок, 4 грудня, в регіонах стартує акція «Керуй». Її мета полягатиме у тому, що патрульні поліцейські, які працюють на забезпечення безпеки дорожнього руху відзначатимуть найбільш дисциплінованих водіїв такими наліпками, які на думку організаторів акції впливатимуть на свідомість інших учасників дорожнього руху. Окрім того водії, які розуміють, що безпека руху на дорогах це дуже важливе питання, можуть самі прийти до управління патрульної поліції і отримати таку наліпку, на якій буде написано «За кермом класний водій». Така відзначка серед потоку транспорту, на думку організаторів акції, сприятиме тому, що дисциплінуватиме інших учасників руху. В першу чергу поширення цієї акції буде в обласному центрі, а також на дорогах міжнародного значення, які обслуговують патрульні, але поступово, ми сподіваємось, що вона пошириться й на інші міста», - наголосила Алла Ващенко.

Як повідомляв Житомир.info, за 10 місяців поточного року на території Житомирської області з вини водіїв, які керували транспортними засобами в нетверезому стані, скоєно 174 дорожньо-транспортні пригоди, у 2016 році – 105.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі