Влада

Міська рада з Житомирської області отримала спеціальну відзнаку конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування»

1 December 2017, 12:14

Баранівська міська рада отримала спеціальну відзнаку конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування».

Переможців конкурсу нагороджували 30 листопада – повідомляє прес-служба Мінрегіону.

«Сьогодні тут присутні успішні менеджери, які впроваджують кращі практики у місцевому самоврядуванні. В першу чергу ви маєте пам’ятати, що кожен реалізований вами проект, кожна успішна практика повинні бути спрямовані на одне – розвиток людського потенціалу в регіонах. Це дасть вам можливість показати перспективу якісного життя через впровадження кращих практик і залучити молодь до управлінських процесів у громадах», - сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, звертаючись до переможців конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування у 2017 році».

Віце-прем’єр зауважив, що цінність успішних практик важлива і в рамках секторальної децентралізації.

«Наші громади гостро потребують вивірених рішень щодо створення ЦНАПів, Нового освітнього простору, формування мережі первинної медичної допомоги, організації збирання відходів. Мінрегіон максимально підтримує налаштованість громад на практичний результат і проектний менеджмент. Ми будемо і надалі генерувати реформу і нарощувати її оберти», - підкреслив урядовець.

Починаючи з 2014 року Мінрегіон щорічно проводить конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування». За чотири роки кращими визнано 108 практик. Цього року проекти реалізовувалися за напрямками: «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування», «Практики розвитку регіонів та громад, засновані на власних стратегіях та ресурсах», «Співробітництво територіальних громад». Серед 29 фіналістів – 10 сільські, селищні, міські ради об’єднаних територіальних громад.

З Житомирської області у фінал вийшла лише Баранівська міська рада: в темі «Прозорість та підзвітність місцевого самоврядування» вона отримала спеціальну відзнаку за практику «Бюджетно-фінансове портфоліо – основа прийняття самоврядних рішень».

Загалом за чотири роки найвищий відсоток успішних практик від кількості поданих на Конкурс заявок у Чернігівській (38%), Волинській (36%), Івано-Франківській (35%) областях.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі