Влада

У Бердичеві на місці, де стояв пам’ятник червоному командиру Котовському, встановили гармату

5 December 2017, 11:12

У Бердичеві на перехресті вулиць Одеської та Євгена Старікові, де раніше стояв пам’ятник червоному командиру Котовському, встановили гармату.

Про це пише «Ріо Бердичів» 5 грудня.

«На високий постамент планували встановити гармату, хоч і до останнього більшість містян про це знали. Та ось важливий момент настав і до цьогорічного святкування Дня Збройних сил України міська влада пообіцяла, що новому пам’ятнику бути і що навіть відбудеться 6 грудня урочисте його відкриття», – повідомляє видання.

Нагадаємо, 23 листопада 2015 року в Бердичеві зі скандалом і під наглядом поліції демонтували пам’ятник Котовському.

«Вже після демонтажу багато хто був впевнений, що на цьому місті нічого нового не з’явиться. Але все склалося по-іншому. Міська влада все вирішила знайти заміну Котовському, причому навіть приймалися пропозиції від бердичівлян», – пише видання.

Ідею про те, яким має бути пам’ятник на Червоній горі, де дислокуються військові частини, подав один із військовослужбовців і її підтримали.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня 2016 року свободівець з Бердичева Олексій Тростянський звернувся до прокуратури з вимогою притягнути до відповідальності порушників виконання закону про декомунізацію.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бердичев памятник котовский  
Матеріали по темі