Влада

У райцентрі Житомирської області оштрафували підприємців, які продавали небезпечні іграшки

5 December 2017, 17:10

Спеціалістами відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту споживачів ГУ ДПСС в Житомирській області проведено планові перевірки характеристик продукції в місті Малині Житомирської області у суб’єктів господарювання, що займаються реалізацією дитячих іграшок.

Про це інформує головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.

«В ході планових заходів здійснено відбір зразків продукції для проведення їх експертизи (випробувань). За результатами проведених досліджень Державним підприємством «Київоблстандартметрологія» виявлено наступне, що іграшки для дітей визнані такими, що не відповідають вимогам нормативних документів. На підставі розроблених органом ринкового нагляду сценарних планів ймовірності виникнення ризику встановлено, що продукція становить високий рівень загрози, а саме:

– Іграшка – Лялька ТМ «Strawberry shortcake», артикул: NO: 2121; дата виготовлення: травень 2016 року

– Іграшка – Герої ТМ «Strawberry shortcake», артикул: 03573, дата виготовлення: листопад 2015 року. Виробники та імпортери продукції не зазначені, зазначено лише MADE IN СHINA», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби головного управління, до суб’єктів господарювання застосовано штрафні санкції. Окрім того, підприємцями відшкодовано витрати пов’язані з проведенням експертизи, під час якої встановлено факти порушення вимог законодавства – в загальній сумі­ 8 521,51 грн.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі Держпродспоживслужба на понад 59 тис. грн оштрафувала підприємця, який продає іграшки.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: госпродспоживслужба игрушки проверка малин  
Матеріали по темі