Місто

В центрі Житомира почали монтувати конструкцію для ковзанки, яка буде «соціальною»

5 December 2017, 17:51

На вулиці Михайлівській 5 грудня розпочалися роботи зі встановлення майданчика, на якому планують залити ковзанку. А поруч, на новому фонтані будівельники збили дерев’яні огорож та встановили підмостки для Різдвяного вертепу.

У міській раді журналістам Житомир.info розповіли про деталі облаштування ковзанки. За словами радника Житомирського міського голови Олександра Черняховича, впродовж кількох днів будівельники готуватимуть спеціальний майданчик, на який, щоб не пошкодити бруківку, і буде заливатись ковзанка.

«Зараз йдуть роботи з вирівнювання цього майданчика, спочатку треба виставити рівень. Ковзанка заливатися на плитку, звичайно ж, не буде, спочатку буде відсипатися покриття – або дрібний щебінь, або пісок, це вже визначить підрядник. І тільки потім, після вирівнювання, буде заливатися лід на труби, на всю конструкцію, яка буде. Прошарок між плиткою і ковзанкою буде десь близько 20 сантиметрів, плюс буде прошарок для теплоізоляції, щоб холод не йшов у землю», - повідомив Олександр Черняхович.

У міській раді також розповіли, що ціна на годину розваги буде нижчою, аніж на інших ковзанках міста. Ковзани можна взяти напрокат або прийти з власними.

«Ковзанка буде платною, буде і прокат ковзанів, можна буде і зі своїми ковзанами прийти. Відповідно, це буде відображатись на ціні: зі своїми ковзанами буде дешевше. Ціна буде однозначно нижче, ніж в тому ж «Глобалі» (вартість 45-хвилинного сеансу – 70-100 грн для дорослого, - ред.), оскільки це буде такий соціальний проект. Ми це проговорили з тим підприємством, яке взяло в оренду це місце», - каже радник Житомирського міського голови.

Розклад роботи в муніципалітеті не уточнюють, кажуть: усі деталі ще будуть обговорюватись із підприємцями.

«У святкові дні ковзанка буде працювати довше. Якщо ми говоримо про новорічні свята, я думаю, що там буде і цілодобова робота. Але все це буде обговорюватися пізніше», - розповідає Олександр Черняхович.

Нагадаємо, житомирський виконком вирішив дозволити приватним підприємцям облаштувати ковзанку площею 600 кв. м на вулиці Михайлівській з 29 листопада по 28 лютого. У міській раді тоді розповіли, що ковзанка просто неба - це «дороге задоволення», однак цьогоріч Житомир нарешті зміг собі це дозволити.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: михайловская каток  
Матеріали по темі