Економіка

«Житомирміськгаз» замість газу отримав від переможця тендеру майже 3 млн грн штрафних санкцій

6 December 2017, 16:59

Комунальне підприємство «Житомирміськгаз» не отримала від переможця тендеру обіцяний газ і за невиконання договору він сплатив майже 3 млн грн штрафних санкцій.

Про це на засідання міськвиконкому 6 грудня повідомив директор КП Володимир Левицький під час розгляду питання про внесення змін до фінансового плану підприємства на 2017 рік.

«Підприємством було проведено тендер, було визначено переможця, переможець не виконав свої договірні зобов’язання – газ не поставив. Ці всі фактори впливають на наш фінплан. На даний момент на рахунок підприємства зайшли кошти, які називаються «фінансове забезпечення виконання договору», - пояснив Володимир Левицький.

Мер Сергій Сухомлин уточнив, що мова йде про майже 3 млн грн.

«Підприємство відмовилося поставляти газ, але тут наше комунальне підприємство дуже правильно і гарно спрацювало по умовах проведення тендеру. В тендерні умовах була «зашита» банківська гарантія, і вона була досить професійно виписана. Це дало змогу підприємству в минулу п’ятниця (1 грудня) отримати на свій рахунок 2,7 мільйони гривень штрафних санкцій з компанії, яка не поставила газ. Це кошти, які, фактично, заробило підприємств», - пояснив мер Житомира.

Сухомлин повідомив, що «Житомирміськгаз» поставляє газ не лише комунальним підприємствам міської ради.

«Зараз вивчається питання, щоб наше комунальне підприємство поставляло газ не тільки житомирським комунальним підприємствам, а й приватним підприємствам. Та ціна, яку запропонувало наше комунальне підприємство, десь на 200 гривень менша, ніж ціна, по якій вони закуповували. Це теж можливість заробити комунальному підприємству, а житомирським підприємствам отримати ціну нижчу за ринкову», - розповів Сергій Сухомлин.

Директор КП нагадав, що підприємство має ліцензію на постачання газу на території всієї України.

«Зараз ми постачаємо газ на об’єкти освіти. Ми маємо можливість постачати газ у будь-якому обсязі. Ціна на сьогоднішній день у нас 9 тис. грн за 1 тис. куб.м. Область в цілому використовує більше 200 мільйонів кубів газу, тобто сума в 2 млрд грн витікає з області. Ми можемо весь цей обсяг виконати і гроші залишаться в Житомирі, тому прошу всіх, хто може, сприяти нашій роботі», - закликав Володимир Левицький.

Мер Житомира наголосив, що «Житомирміськгаз» - перше комунальне газопостачальне підприємство, якому допомагають навіть в «Нафтогазі»

«Це перше комунальне підприємство і вони зацікавлені в тому, щоб не було монополії. І ми відчуваємо цю підтримку», - сказав Сухомлин.

Нагадаємо, депутати виділили КП «Житомирміськгаз» 100 млн грн на закупівлю газу для опалення житомирських шкіл, лікарень та дитячих садків.

Як повідомляв Житомир.info, 20 квітня під час позачергової сесії міської ради житомирські депутати проголосували за звернення до прем'єр-міністра та в.о. голови Фонду держмайна щодо передачі мережі газопостачання у власність територіальної громади міста.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Газ тендер санкції штрафи 
Матеріали по темі