Влада

У Житомирі знову піднімають питання про ліквідацію Богунської та Корольовської райрад

7 December 2017, 16:31

Житомирська міська рада збирається розглянути питання про не утворення Богунської та Корольовської районних рад на наступне скликання та в подальшому.

Відповідний проект рішення сесії 7 грудня опублікований на сайті міської ради.

«З метою ефективної та раціональної організації роботи та виконання повноважень органів місцевого самоврядування, надання населенню якісних адміністративних послуг, враховуючи думку Богунської та Корольовської районних у місті Житомирі рад, думку членів територіальної громади міста Житомира, беручи до уваги висновки Вищого адміністративного суду України, викладені у Постанові від 06.07.2011 по справі № К-33230/10, керуючись ст. 140 Конституції України, ст.ст. 26, 41, розділом V Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила не утворювати Богунську та Корольовську районні ради у м.Житомирі на наступне (восьме) скликання та в подальшому. Богунській та Корольовській районним радам м.Житомира сьомого скликання здійснювати свої повноваження в обсязі, визначеному Житомирською міською радою, до закінчення повноважень Житомирської міської ради сьомого скликання», - зазначається у проекті рішення.

Нагадаємо, попередня каденція Житомирської міської ради вже розглядала питання ліквідації Богунської та Корольовської районних рад, які були створені в 1973 році. На сесії 23 квітня 2015 року депутати не підтримали цю пропозицію, а тоді ще перший заступник мера Сергій Сухомлин обіцяв, що новообрана міська рада розгляне це питання одним з перших і прийме позитивне рішення.

Як повідомляв Житомир.info, питання ліквідації двох районних рад обговорювали ще у 2009 році. Перед місцевими виборами 2010 року мер Віра Шелудченко заявляла, що вважає доцільною ліквідацію райрад, бо вони не вирішують питання, але їх обслуговує великий апарат чиновників.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирська міська рада депутати сесія 
Матеріали по темі