Політика

Депутата Житомирської міської ради від РПЛ судили за корупційне правопорушення

8 December 2017, 14:33

Корольовский районний суд м.Житомира розглядав справу про вчинення адміністративного корупційного правопорушення депутатом Житомирської міської ради.

Постанова суду від 30 листопада 2017 року оприлюднена в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Зазначається, що матеріали справи надійшли до суду з управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України і стосуються притягнення до адміністративної відповідальності керівника ОК «Житлово-будівельний кооператив» «Житомир-Молодіжний», депутат Житомирської міської ради 7 скликання.

«Згідно протоколу від 23.08.2017 року №148 про вчинення адміністративного корупційного правопорушення вбачається, що ОСОБА_1, будучи депутатом Житомирської міської ради 7 скликання та, відповідно до пункту «б» пункту 2 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», субєктом відповідальності за корупційні правопорушення, керуючись приватними інтересами, зумовленими перебуванням на посаді керівника ОК «Житлово-будівельний кооператив» «Житомир-Молодіжний», з метою приховування суперечностей між особистими приватними інтересами та своїм представницькими повноваженнями, наявність яких впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи не вчинення дій під час виконання зазначених повноважень, не вжив заходів щодо недопущення виникнення реального конфлікту інтересів, не повідомив про його наявність та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, чим порушив вимоги, передбачені чинним законодавством України, при наступних обставинах», - йдеться у постанові суду.

8 лютого 2017 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань було внесено дані про заснування Обслуговуючого кооперативу «Житлово-будівельний кооператив «Житомир-молодіжний», цього ж дня до Житомирської міської ради надійшла заява з проханням видати кооперативу рішення про передачу в оренду земельної ділянки із цільовим призначенням для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. 25 травня на сесії Житомирської міської ради до порядку денного було включено питання надання права користування земельними ділянками житлово-будівельним кооперативам. За наслідками розгляду вказаного питання Житомирською міською радою прийнято рішення №642 «Про надання права користування земельними ділянками житлово-будівельним кооперативам».

«Пунктом 4 вищевказаного додатку до рішення №642 від 25.05.2017 року передбачено надання ОК «Житлово-будівельний кооператив» «Житомир-Молодіжний» у користування земельну ділянку площею 0,8525 га для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку, розташована за адресою: м. Житомир, вул. Богунська, 37. Однак, депутат міської ради, всупереч вимогам ст. 59-1 Закону України «Про місцеве самоврядування», не повідомляв депутатів Житомирської міської ради про виникнення реального конфлікту інтересів під час розгляду вказаного питання та приймав участь у розгляді та голосування з даного приводу, проголосувавши за прийняття вказаного рішення «за», - зазначається у постанові.

Втім, суд постановив закрити провадження, бо на час розгляду даної адміністративної справи в суді закінчились строки, коли особа може бути притягнута до адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, одним із засновників та керівником ЖБК «Житомир Молодіжний» є депутат міської ради від Радикальної партії Олега Ляшка Владислав Савіцький.

Як повідомляв Житомир.info, 4 серпня на сайті міської ради був опублікований проект рішення сесії, в якому на підставі клопотання голови кооперативу від 26.07.2017 планували скасовувати пункт про виділення ЖБК «Житомир-Молодіжний» земельної ділянки на вул.Богунська, 37. Рішення було прийняте на сесії міської ради 9 листопада 2017 року.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: савіцький депутат міськрада суд  
Матеріали по темі