Влада

На програму організації безпеки руху транспорту та пішоходів у Житомирі за три роки хочуть витратити 44 млн грн

11 December 2017, 10:32

На програму організації безпеки руху транспорту та пішоходів у Житомирі за 2018-2020 роки хочуть витратити з міського бюджету 44 млн 56,59 тис. грн.

Проект рішення сесії щодо затвердження відповідної програми опублікований на сайті міської ради 8 грудня.

«Метою Програми є зменшення кількості випадків дорожньо-транспортного травматизму, смертності на дорогах міста, підвищення безпеки руху транспорту та пішоходів. Основним завданням Програми є забезпечення: належного функціонування світлофорних об’єктів, утримання та заміна дорожніх знаків; нанесення належної дорожньої розмітки, утримання, обслуговування та встановлення турнікетного огородження, пристроїв примусового зниження швидкості руху транспорту, антипаркувальних стовпчиків інші дорожні стовпчики; розвиток та реалізація заходів, які впливають на зниження аварійності на дорогах міста», - йдеться у проекті програми.

Зазначається, що основними причинами недостатнього рівня забезпечення безпеки дорожнього руху в місті є:

потреба в продовженні заміни старих світлофорних об’єктів на світлодіодні нові та будівництво нових об’єктів;

наявність дорожніх знаків,металевих огороджень, які необхідно періодично ремонтувати або замінювати через ДТП, вандалізм або пошкодження у зв’язку із впливом зовнішнього середовища;

недостатня пропускна спроможність вулично-дорожньої мережі міста, затримка автотранспорту на перехрестях, що в свою чергу, ускладнює умови руху та потребує підвищення експлуатаційних характеристик існуючої мережі та її розбудови, а також підвищує викиди СО2 в повітря;

низька обізнаність в Правилах дорожнього руху учасників дорожнього руху;

необізнаність учасників дорожнього руху в правилах надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок ДТП;

недостатній рівень контролю за дотриманням ПДР;

недисциплінованість водіїв, пішоходів, велосипедистів;

недостатній рівень фінансування заходів, передбачених Програмою організації безпеки руху транспорту та пішоходів, що призводить до сповільнення темпу досягнення поставленої мети.

Як повідомляв Житомир.info, Програма організації безпеки руху транспорту та пішоходів діяла у Житомирі з 2015 по 2017 роки: від самого початку на її фінансування планували виділити 11,2 млн грн з міського бюджету, впродовж дії Програми фінансування неодноразово збільшували рішеннями сесії міської ради.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: безпека руху транспорт ПДР бюджет 
Матеріали по темі