Події

Житомирські поліцейські затримали чоловіка, який через інтернет «прокрутив» афер на понад мільйон гривень

11 December 2017, 11:50

8 років ув’язнення загрожує уродженцю Житомирської області, якого підозрюють в організації понад десятка шахрайств по всій Україні на суму більше мільйона гривень.

9 грудня розшуківці Житомирського відділу поліції затримали чоловіка, який відпрацював кілька схем шахрайств, за допомогою яких отримував тисячні прибутки, фактично ніде не працюючи.

Про це повідомляє прес-служюа ГУНП України в Житомирській області 11 грудня.

«Чоловік через інтернет-мережу підшукував клієнтів, укладав з ними домовленості про купівлю товару, наприклад гіроскутерів, як в останньому випадку, та просив надіслати його через поштову службу. У відділенні через третю особу, якій надавав підроблені документи ніби власника товару, отримував його, сплачуючи по накладній лише за доставку», – розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Його спільника затримали у м. Луцьку під час спроби отримати у відділенні поштової служби товар вартістю 200 тисяч гривень за допомогою підроблених документів.

За інформацією поліції, чоловік причетний до цілої низки подібних афер, тому діяв досить обережно, щоразу залучаючи до отримання товару за підробленими документами іншу особу, яку у деталі своєї оборудки не посвячував.

«Ще за кілька днів у м. Житомирі за місцем тимчасового проживання і був затриманий підозрюваний, 28-річний уродженець Червоноармійського району Житомирщини. Нами розслідується 3 факти подібних шахрайств, однак у нас є інформація, що подібні схеми він реалізовував і в Києві, Одесі, Харкові, Львові, Умані, Чернівцях та інших містах України», – зазначив Михайло Сорока.

З серпня 2016 року чоловік розшукувався Сарненським відділом поліції Рівненщини за низку шахрайств з використанням підроблених документів.

Чоловікові, як і його спільникові, оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 190 (Шахрайство), ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання відносно організатора міри запобіжного заходу.

Як повідомляв Житомир.info, жителька Житомира цілий місяць «зцілювалася» у ворожки, віддавши їй десятки тисяч гривень.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція злодій ГУНП інтернет шахрайство 
Матеріали по темі