Економіка

Основні тенденції соціально-економічного розвитку Житомирської області у порівнянні з іншими регіонами

12 December 2017, 14:20

сновні тенденції соціально-економічного розвитку регіонів станом на 11 грудня поточного року опублікувало Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Аналіз проводився за 7 напрямками, його результати 11 грудня оприлюднені на сайті Мінрегіону.

Житомирська область знаходиться на другому місці за темпами зростання обсягів будівництва (+46,3%), поступаючись у цьому лише Кіровоградській області, показує позитивні темпи зростання обсягу виробництва промислової продукції за січень-жовтень поточного року – на 9,1% у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року. Трохи гірше зі зростанням обсягів сільськогосподарського виробництва – 3% до минулого року. Обсяг капітальних інвестицій за дев’ять місяців становить +22,6% до аналогічного минулорічного періоду.

За інформацією Мінфіну, доходи загального фонду бюджету Житомирської області у порівнянні з січнем-листопадом 2016 року зросли на 35,8%. Обсяг роздрібного товарообігу підприємств на десять місяців поточного року у порівнянні з минулорічним збільшився лише на 3,7%. Індекс споживчих цін в жовтні 2017 року до грудня 2016 року становить 111,7%.

Як повідомляв Житомир.info, серед 25 регіонів України Житомирська область займала 11 місце за результатами рейтингу соціально-економічного розвитку у 2016 році.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: соціально-економічний розвиток 
Матеріали по темі