Економіка

Житомирські поліцейські затримали лісівника, який за «відкат» дозволяв зрізати новорічні ялинки

14 December 2017, 09:56

13 грудня працівники Управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції затримали майстра лісу, який за «відкат» дозволяв зрізати новорічні ялинки для подальшого продажу. Чоловіка затримали в момент отримання хабара – 2 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції 13 грудня.

«За певну винагороду зловмисник дозволяв несанкціоновану порубку так званих новорічних ялинок та безперешкодний вивіз хвойних дерев з території лісгоспу. За такою схемою було зрубано понад 180 дерев. Затримали майстра лісу під час одержання коштів. Працівники Управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції встановили, що майстр лісу одного з лісгоспів регіону організував злочинну схему збагачення. Він за певну «винагороду» дозволяв порубку хвойних дерев, так званих новорічних ялинок. У подальшому суб’єкти підприємницької діяльності безперешкодно вивозили дану деревину з території лісгоспу», – йдеться у повідомленні.

Поліцейські з’ясували, що за такою схемою незаконно зрубали понад 180 дерев. Кримінальне провадження відкрито за ч.1 ст. 14, ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України. Нині встановлюється сума завданих державі збитків від незаконної порубки хвойних дерев.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські екологи попередили про штрафи за незаконно зрубані новорічні деревця.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ГУНП хабар лісівник ялинка 
Матеріали по темі