Події

Житомирські правоохоронці завдяки відеокамерам вийшли на банду злочинців, які вкрали 30 кг золота з автомобіля підприємців

14 December 2017, 10:30

Про блискавичне затримання організованої банди у Запоріжжі, причетної до низки злочинів у тому числі і в Житомирській області розповів начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко під час прес-конференції 14 грудня.

«Ми зібралися для того, щоб надати первинну інформацію стосовно вчорашнього затримання у Запоріжжі бандитської групи, яка скоювала злочини як на території Житомирської області, так і в інших регіонах нашої держави. Ми опікувалися цією групою стосовно всім відомого розбійного нападу на підприємців, які поверталися у листопаді з виставки ювелірних виробів у місті Києві до Вінниці, і біля Бердичева ці розбійники на них напали, 1 поранили, викрали автомобіль, і потім зникли разом з ювелірними прикрасами, які залишились у підприємців після цієї виставки. Одразу ж, з наступного дня, наші оперативники, наш кримінальний блок зайнялися розслідуванням цього злочину, і як наслідок - блискуча спецоперація, яка була проведена у місті Запоріжжі напередодні скоєння ними майбутнього злочину. Вони планували розбійний напад на одну з осель у Запоріжжі. Для цього вони використовували однострій поліцейських, фіктивну ухвалу суду для проведення слідчих дій, щоб зайти в цю домівку. Але, не довівши цей злочин до кінця, працівниками КОРДу вони були затримані. До затримання цієї групи були залучені працівники департаменту карного розшуку, прокуратури і СБУ. Чому СБУ? Тому що вся група 100% - це уродженці Донецька, і вже ж підтверджені нами факти під час розслідування в тому, що вони неодноразово здійснювали поїздки на територію ДНР окуповану», - сказав Вячеслав Печененко.

За словами начальника ГУНП в Житомирській області, група характеризувалась злагодженістю дій та зухвалістю – постійно змінювали номери телефонів, користувалися автомобілями на «євробляхах». Під час затримання в учасників банди вилучено автоматичну зброю, гранати, поліцейську форму, під час обшуків виявлені злитки золота та ювелірні вироби.

«Якраз по ювелірній справі ми і вийшли на них. Дуже суттєву роль відіграло те, що у нас вже навіть у невеликих населених пунктах встановлені відеокамери», - зазначив Вячеслав Печененко.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ГУНП банда ОПГ затримання 
Матеріали по темі