Події

У Житомирі через перегріту «буржуйку» зайнявся дерев’яний будинок

14 December 2017, 11:35

13 грудня у Житомирі через перегріту «буржуйку» зайнялася дерев’яна господарча споруда і мало не згорів житловий будинок.

Про це повідомляють у прес-службі ДСНС України в Житомирській області 14 грудня.

«13 грудня о 16:50 до Служби порятунку «101» м. Житомир надійшло повідомлення про пожежу в господарчій дерев’яній будівлі на території приватного домоволодіння. По прибуттю рятувальників за вказаною адресою було встановлено, що споруда повністю охоплена вогнем. Також полум’я поширилося на покрівлю поруч розташованої альтанки. Оскільки пожежний гідрант знаходився на відстані близько 1 км, керівник гасіння пожежі залучив додаткові сили та засоби для підвозу води», – йдеться у повідомленні.

О 17:31 пожежу рятувальникам вдалося локалізувати, а о 18:46 – ліквідувати пожежу. Вогнеборці врятували альтанку та не допустити поширення полум’я на житловий будинок. Внаслідок надзвичайної події знищено дах господарчої споруди, пиломатеріали та стіни з середини.

«На ліквідацію пожежі залучалося 13 чоловік особового складу та 3 пожежних автомобілі. Попередня причина займання – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей. Зі слів господаря, цього дня він розпалив буржуйку, що знаходилася всередині та поїхав по справах. Припускають, що вона перенагрілася, внаслідок чого зайнялися розташовані там пиломатеріали. Остаточна причина пожежі наразі встановлюється», – зазначають у ДСНС.

Як повідомляв Житомир.info, 9 грудня ввечері у Житомирі горів гараж: рятувальники знайшли загиблого 70-річного господаря.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа буржуйка 
Матеріали по темі