Місто

Задача валідаторів – збільшення відсотка безготівкових розрахунків за проїзд, - заступник мера Житомира

14 December 2017, 14:00

Видачу квитків під час проїзду у приватних маршрутних таксі обговорювали на позачерговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 14 грудня.

Членкиня виконавчого комітету Наталія Волинець обурилась тим, що міська влада не може змусити водіїв маршруток видавати пасажирам квитки. За її словами, на вихідних вона стала свідком ситуації, коли за кілька зупинок до салону зайшли десятки пасажирів, однак, водій видав квиток лише їй на її прохання.

Жінка переконана: пасажири не повинні просити квиток, бо влада повинна зобов’язати перевізників та водіїв видавати його без нагадувань.

У відповідь на це заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук відповів, що першочергова задача розміщених у маршрутках валідаторів – це збільшення відсотка безготівкових розрахунків за проїзд.

«Валідатори необхідні для того, щоб забезпечити централізований збір виручки містом шляхом фіксації оплати картами в першу чергу. І збільшення відсотка безготівкових оплат. Поки ходить готівка, завжди буде у всіх суб’єктів, через яких вона проходить, спокуса її «переполовинити». Це буде завжди. Тому наша ціль – не просто, щоб водій видавав квитки по готівкових розрахунках, а збільшити саме відсоток безготівкових. А обладнання є першочерговим кроком», - сказав заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

За словами Ткачука, встановлення валідаторів у приватних маршрутних таксі – це один із етапів транспортної реформи в місті.

«Коли ми заливаємо фундамент будинку, то там жити теж не можна. На жаль. Але далі ми будуємо стіни, вставляємо вікна, двері, дах. І воно починає виконувати ті функції, які на нього покладені. На сьогодні, зроблено етап по розміщенню у всіх транспортних засобах валідаторів», - сказав Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, проїзд в маршрутках до 5 гривень за поїздку зріс із 1 грудня.

Як повідомляв Житомир.info, начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради Михайло Грищук назвав однією з проблем роботи валідаторів у маршрутках небажання пасажирів брати квитки.


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Транспорт квитки маршрутки валідатори 
Матеріали по темі