Місто

​Німецькі благодійники привітали дітей житомирських військовослужбовців

28 December 2017, 18:45

Вистава, пісні, розваги та, звісно, подарунки – так у Житомирі німецькі благодійники привітали дітей загиблих у зоні АТО військовослужбовців та дітей, чиї батьки і зараз продовжують захищати українські кордони від агресора. За словами благодійників, подібні акції проходять у більш ніж десяти містах по всій Україні.

«Разом із нашими друзями з Німеччини з благодійної місії ми зробили такий захід. Сьогодні вранці ми були в Бердичеві, там було близько ста дітей і от в місті Житомирі двісті дітей. Ми запрошували в першу чергу родини загиблих в зоні АТО, багатодітні сім’ї, а також діток із особливими потребами. В першу чергу діти загиблих, вони потребують уваги, і напередодні Різдвяних свят ми хотіли би показати їм, що вони не забуті. Я сам військовий капелан, і я думаю, що військовослужбовцям, які зараз в зоні АТО, буде приємно, що їх діти отримають подарунки», - розповідає військовий капелан Василь Поворознюк.

«Одним із організаторів цього дійства є громадська організація «Компас». Ми їм лише допомагаємо. Вони переймаються сім’ями військовослужбовців, які зараз в АТО, і особливо сім’ями загиблих. Цій організації вдалось співпрацювати із німецькими партнерами, які сьогодні із Німеччини цим дітям привезли подарунки. Особливо це сім’ї загиблих. Вони дійсно потребують особливої уваги. Тут навіть непотрібно пояснювати чому. А взагалі сім’ї військовослужбовців, тих людей, які ризикують життям за соборність та незалежність України, заслуговують на те, щоби їх відзначити окремо», - каже заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

«У Німеччині дуже багато людей запакували Різдвяні подарунки і ми їх привезли сюди в Україну. Різдво – це свято радості. Це День народження Ісуса Христа. І ми хотіли подарувати радість саме тим дітям і тим людям, які у важких обставинах, які втратили батька або матір, які з зруйнованих сімей. Щоб саме цим дітям, цим сім'ям, подарувати радість Різдва», - каже представник міжнародної благодійної організації Біблійна місія Григорій Фрізен.

Нагадаємо, в 2014 році в центрі міста дітям десантників влаштували свято, а бійцям подарували шоколадного Миколая вагою 8 кг

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдво подарунки діти учасників АТО військові благодійники 
Матеріали по темі