Політика

​КСУ ухвалив рішення щодо конституційності указу президента про розпуск Верховної Ради

20 June 2019, 16:55

20 червня Конституційний суд України прийняв рішення щодо конституційності указу президента про дострокове припинення повноважень Верховної ради України та призначення позачергових виборів на 21 липня 2019 року.

Про це близько 16.30 20 червня з’явилась інформація на офіційному сайті КСУ.

«Ухвалено Рішення КСУ у справі за конституційним поданням 62 народних депутатів України щодо конституційності Указу Президента України «Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів», - йдеться у повідомленні.

За інформацією видання theБабель , Конституційний суд визнав указ президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради таким, що відповідає Конституції.

«Це рішення було ухвалене на закритому засіданні КС у четвер, його опублікують найближчим часом. Суддею-доповідачем у даній справі виступав Віктор Кривенко. Інформацію про визнання указу Зеленського законним підтвердив у своєму Telegram і депутат Верховної Ради Мустафа Найєм. За його даними, за таке рішення проголосували 11 суддів КСУ, проти були 5», - повідомляє видання з посиланням на власні джерела.

Нагадаємо, 21 травня 2019 року президент Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної ради і призначення позачергових виборів.

Опитування про те, чи підтримують житомиряни розпуск Верховної ради, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КСУ ВР вибори указ Конституція  
Матеріали по темі