Влада

​Депутати відмовилися брати до відома звіт директора КП «Житомиртранспорт»

20 June 2019, 18:10

Депутати під час чергової сесії Житомирської міської ради заслухали звіт директора КП «Житомиртранспорт» Івана Фурлета. Керівник підприємства доповів про головні напрямки роботи, фінансові показники, нові впровадження у транспортній сфері.

Серед найголовніших досягнень він називає запуск електронної системи оплати проїзду, обладнання місцевих зупинок електронними табло прогнозування транспорту та випуск «Карти житомирянина».

Почав свою промову директор «Житомиртранспорт» з динаміки розвитку підприємства.


«Якщо історично подивитися, то наприкінці 2013-го року це підприємство було закинуте та з боргами по заробітній платі. Наприкінці 2017-го року я став керівником цього підприємства і, власне, відновив його діяльність. Підприємство впродовж 2018-го року діяло в межах прибутковості. Зараз, на жаль, через відсутність деяких управлінських рішень, підприємство працює в збиток, але воно виконує покладені функції без фінансової підтримки зі сторони бюджету. Штат підприємства невеликий, фактично 9 осіб», - зазначає директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет.

Він додає, що більшість запланованих проектів були успішно реалізовані, на черзі - зміна маршрутної мережі, запуск служби контролю та диспетчеризації та впровадження безоплатної пересадки.

«Якщо говорити про процес виконання завдань, практично левова частка, а саме впровадження системи електронного квитка, вона вже відбулася. Є вже деякі маршрути, які їздять без кондукторів. В них використовується виключно оплата через валідатори або у водія. Вже випускається «Картка житомирянина». Ми це здійснюємо без фінансування з бюджету, а з нашим партнером Ощадбанком. І вже після об'єднання транспортної мережі, цією карткою можна буде розрахуватися у будь-якому транспорті, не залежно від форм власності. І у нас в перспективі запуск служби контролю, зміна маршрутної мережі з ОТГ, які поряд із Житомиром, і впровадження безоплатної пересадки», - розповідає Іван Фурлет.

Після доповіді депутати активно почали обговорювати почути. Першою висловилася депутатка Наталія Леонченко, яку обурив той факт, що звіт не надавався попередньо.

«Ні на комісіях, ні на в матеріалах сесії, ні в електронному вигляді, ні в паперовому, вашого звіту не було і депутати не мали змоги з ним ознайомитись попередньо. Тому, якщо так швидко пройшли слайди, вочевидь, я не змогла співставити якісь там цифри, показники діяльності і все інше», - висловилась депутатка Наталія Леонченко.

Депутат Василь Кучик допитувався, чим взагалі займається підприємство, а Геннадій Забродський звинуватив «Житомиртранспорт» у тому, що на Мальованці пенсіонери змушені йти пішки декілька кілометрів до комунального транспорту.

Натомість міський голова відповів, що «Житомиртранспорт» цим питанням не займається, і взявся пояснювати, чим займається підприємство.

«Задача цього підприємства - в першу чергу 90% платежів перевести в безготівкову форму, це їх основна задача. Також контролювати пасажиропотоки, закладати перспективу на майбутнє. Ви, можливо, чули, що в липні місяці буде підписання грантової угоди на будівництво тролейбусної лінії на Мальованці», - каже Житомирський міської голова Сергій Сухомлин.

Після того міський голова запропонував взяти до відома звіт очільника КП «Житомиртранспорт» Івана Фурлета. За пропозицію проголосували 16 депутатів - рішення не прийняте.

Депутатка Наталія Леонченко звернулася до присутніх, аби повторно поставили на голосування звіт Івана Фурлета, а також запропонувала надати доручення профільній комісії, аби та вивчила діяльність «Житомиртранспорт» та «ЖТТУ».

Другу пропозицію депутати також не підтримали.

Нагадаємо, у квітні 2019 року пільгові категорії громадян почали отримувати «Картки житомирянина».

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2018 року в КП «Житомиртранспорт» розповіли про розширення мережі точок продажу електронного квитка на зупинках та анонсували можливість поповнення е-квитка через мережу терміналів самообслуговування та Інтернет. У вересні 2018 року директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет розповів Житомир.info про «карту житомирянина», валідатори та GPS-трекери.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Фурлет Житомиртранспорт сесія звіт  
Матеріали по темі