Політика

Віце-прем’єр Геннадій Зубко пояснив, чого цього разу не буде балотуватися до парламенту

21 June 2019, 14:25

Я прийняв рішення не йти до парламенту, оскільки вважаю більш важливою боротьбу за горизонт 2020-2025 року у реформах, ніж нинішнє місце в списку до наступного парламенту. Не потрібно сприймати балотування допарламенту, як останній хрестовий похід заради того, щоб тільки залишитися у політиці. Хіба політика має формуватися лише в парламенті?

Про це в інтерв'ю інтернет-виданню «Лівий берег» заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко – інформує прес-служба віце-прем’єра.

«Верховна Рада – це не рубіж, пройшовши який ти отримуєш політичний запит на власну персону. Хоча, судячи зі списків партій, у цьому парламенті буде серйозний дефіцит на людей, котрі розуміються на децентралізації», - зазначив Геннадій Зубко.

Урядовець переконаний, що інколи потрібно приймати складні рішення і залишатися над процесом, а ще – продовжувати діяти, поки є час і можливість працювати в розпочатих проектах над досягненням мети.

«У моїй зоні відповідальності дві складні реформи: децентралізація та енергоефективність. Вони зараз знаходяться у цейтнот-режимі, і нагально потребують низки вчасних рішень для успішного продовження. Твої ідеї, робота твоєї команди, робота багатьох тисяч людей, розрахований час і інструменти досягнення цілі - розвиток людського потенціалу -іноді стоять вище за власне «Я», коли за рахунок вчасних ефективних рішеньможна досягти якісного результату», - підкреслив Зубко.

«За п`ять років зроблено немало! І в пам`яті - 2014 рік, коли не тільки власна праця і безсонні ночі, а й твоїх колег, які йшли з бізнесу, науки, забували за спокійне сімейне життя і брали на себе відповідальність за проведення реформ. Ми ніби одночасно вивчали механіку сучасного байка PINARELLO DOGMA F10, переробляли його під умови наших доріг та обслуговування, перейменовували його з велосипеду на ровер. А потім лише вчилися тримати на ньому контроль на шосе, а вже брали участь в Тур де Франс», - розповів Зубко.

За його словами, це вже тепер результати здаються звичайною справою. Ніби завжди існували і ресурси, і повноваження, і вільні кошти на депозитних рахунках місцевої влади, і велика кількість реалізованих інфраструктурних проектів для людей.Ніби й не було ніколи дефіциту бюджету. І хоча іноземні партнери в захваті від реформи, результат у короткому часі не завжди цінується високо.Для його осмислення потрібен час.

«Можливо хтось не помітив, але під час останніх виборів відбулася soft-революція у двох смислах. М’яка -у вигляді протесту середнього класу на хвилі завжди існуючого патерналізму решти громадян. І soft-digital -коли українці можуть під час виборів в соцмережах об’єднуватись для протесту і захисту своїх поглядів без виходу на майдан. Загальна хвиля soft-революції показує - українці хочуть нових обличь! Настав час, коли повинна відбутися зміна в політичному істеблішменті України. Це загальна хвиля, яка розплавить політичні монументи і приведе нових, ще не забронзовілих. Але нас чекають нові складнівиклики, як і ту команду реформаторів, котра ще вчора була новою, рятувала країну і проводилакардинальні зміни. І я точно не монумент. Бо моє бачення розвитку країниі горизонту подій набагато далі парламентських виборів. А горизонти 2020, 2025, 2030 років пов`язані як з реформою децентралізації і виборами до місцевих рад, так і з наступними кроками країни до енергоефективної держави. Хто б що не казав, а політика завжди матиме запит на ефективні менеджерські рішення», - зазначив урядовець.

Нагадаємо, на парламентських виборах 2012 року кандидат від об’єднаної опозиції Геннадій Зубко переміг голову ОДА, «регіонала» Сергія Рижука, отримавши на окрузі №62 (Житомир) підтримку 61% виборців.

Як повідомляв Житомир.info, в мажоритарних округах Житомирської області станом на ранок 21 червня 2019 року зареєстровані 28 кандидатів в народні депутати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори Зубко  
Матеріали по темі