Місто

​Чи збираються житомиряни святкувати День молоді та чи знають, яким є офіційний вік молоді в Україні

26 June 2019, 15:07

Щорічно в останню неділю червня в Україні святкують День молоді. Дата свята не фіксована й цього року його відзначатимуть 30 червня. Гуляння плануються і в Житомирі.

У програмі святкувань, яку управління в справах сім’ї, молоді і спорту розмістило на офіційні сторінці у фейсбук, є і йога, і барабанна музика, і танці з вогняним шоу на завершення.

До активного відпочинку та веселощів можуть долучитися усі бажаючі. Втім, як прописано у Законі «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні» до молоді відносять громадян віком від 14 до 35 років. Врешті, цікавимось чи знають житомиряни, який офіційний вік молоді та чи планують відзначати День молоді.

«Офіційний вік молоді, не знаю. Думаю 18-17 років, десь так», - відповідає Соня.

«Якесь паті влаштують в Житомирі», - говорить Анжеліка.

«На карусельках кататися, згадати наші молодші роки», - додає Соня.


«До 55 років», - каже Сергій.

«45 років», - розмірковує Тетяна.

«По ВООЗ 55 років. Тож, потрібно переробити. День молоді не святкуємо, працюємо постійно», - ділиться Сергій.

«Дорослі з 18 до 30, я думаю, приблизно. А взагалі, дивлячись на окрему людину. Є люди, які у 18-20 років вже так собі, а є такі люди, які в 50 дуже навіть молодь. Відчувають себе і говорять: я ще молодий, тільки 80 років», - розповідає Павло.

«Я можу тільки припустити, напевно, 22-25 роки. У душі молоді всі, і батьки наші, хто як себе відчуває внутрішньо, такий він несе посил до всіх нас. В колі друзів можливо зустрінемось в кафе затишному посидіти за келихом вина. Такого гуляння, як раніше, вже немає. Раніше можна було з друзями піти до парку, клубу, більш активно проводити час, а зараз з дітками все більш тихіше проходить, але свято є свято», - зауважує Анна.

«Молодь? 16-18, можливо, 25 років, далі вже все», - певна Наталія.

«Мабуть, 18 років і до 25. Мені 21 рік, можливо, зберемося з друзями. Хотілося б десь поїхати з друзями за кордон відпочити», - зізнається Євгеній.

«Вік молоді України, вік молоді нашого світу завжди молодий і так буде продовжуватись. Люди можуть нескінченно бути молодими, вони просто не усвідомлюють свого потенціалу і не усвідомлюють, що нескінченно можуть творити добро, творити на благо суспільства. Кожного дня святкую День молоді, любові, всього, присутності і прийняття», - підсумував Ярослав.

Як повідомляв Житомир.info, 30 червня на Михайлівській у Житомирі відзначатимуть День молоді. План заходів тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День молоді молодь опитування свято  
Матеріали по темі