Суспільство

​Студенти Житомирського національного агроекологічного університету примножують спортивну славу країни

27 June 2019, 10:03

«Ми не лише готуємо фахівців, які розбудовуватимуть економіку, аграрний сектор та промисловість країни, але й створюємо умови для спортивного розвитку студентів», - розповідає ректор Житомирського національного агроекологічного університету.

За останні кілька років тут суттєво оновили спортивну базу та інвентар, відремонтували приміщення, встановили нові майданчики. Зокрема, було капітально відремонтовано зал спортивних ігор №1, встановлені металопластикові вікна, повністю оновлено освітлення, опалення й панелі. Також відремонтували зал важкої атлетики та гирьового спорту, облаштували новий тренажерний зал, змонтували аудіосистему та інформаційне табло для проведення спортивних заходів.

У ЖНАЕУ повністю відремонтували і обладнали новою сантехнікою допоміжні приміщення, роздягальні, душові, вбиральні. У 2018 році було спроєктовано та збудовано відкритий комплекс силових тренажерів, де одночасно можуть займатися майже 100 студентів. У березні вручили баскетбольні, волейбольні, футбольні та тенісні м’ячі збірним командам університету, а до цього вони отримували нову форму.

Студенти ЖНАЕУ - переможці не лише обласних та всеукраїнських змагань, але й гідно представляють країну на міжнародній арені, здобуваючи найвищі нагороди.

Відео ЖНАЕУ

«З кожним роком у нас збільшується кількість титулованих спортсменів: маємо ким пишатися і на кого рівнятися. Ми постійно маємо унікальну можливість наблизитися до справжніх зірок спорту, адже вони серед нас, – продовжує ректор. – Намагаємося підтримувати таких студентів, адже вони поєднують навчання із тренуваннями та змаганнями, виборюючи призові місця. Безпосередньо в університеті ми також плекаємо спортивний запал наших студентів, викладачів та співробітників, влаштовуючи спартакіади. Зокрема, вже традиційними є загальна Спартакіада серед факультетів (12 видів спорту), Спартакіада першокурсників (11 видів спорту), Спартакіада «Здоров’я» серед викладачів та співробітників університету (5 видів спорту) та спортивні ігри між гуртожитками, переможців яких нагороджуємо перехідними кубками, грамотами і подяками під час «Вечора спортивної слави» наприкінці року. Загалом у нас працює 18 секцій з різних видів спорту, де підвищують свою спортивну майстерність майже півтисячі студентів. У Житомирському національному агроекологічному університету навчаються студенти, які займаються різноманітними командними та індивідуальними видами спорту. Я щиро дякую кафедрі фізичного виховання, усьому колективу викладачів і тренерів, за те, що усі ці роки плекають нове покоління спортсменів. Це дійсно велика робота. Ми з радістю слідкуємо і за спортивними успіхами наших випускників. Більше півсотні студентів стали майстрами спорту, а 13 студентів – майстрами спорту міжнародного класу. Під час нещодавнього візиту в Житомир президент Національного олімпійського комітету України, олімпійський чемпіон, Герой України Сергій Бубка відзначив кращих спортсменів області, серед яких й представники ЖНАЕУ: Калаєв Адам, Домбровська Василина, Кирилович Денис, Фролов Єгор, Волощук Іван, Река Єлизавета, Тимчишин Іван, Сайкевич Антон, Данилюк Артем, Єлісеєва Анастасія».

На базі агроуніверситету проводиться багато різних спортивних змагань регіонального та всеукраїнського рівнів, значна частина з яких – чемпіонати з волейболу серед чоловічих і жіночих команд, ветеранів. Крім цього, колектив ЖНАЕУ три роки тому виступив ініціатором проведення міського турніру з волейболу «Герої серед нас» з метою вшанування світлої пам’яті загиблого героя, десантника 90 батальйону та випускника Дмитра Ільницького.

Спортивні досягнення ЖНАЕУ за 2018/2019 навчальний рік:

- Студент факультету екології і права Іван Тичишин – Володар Кубку світу з рукопашного бою Dragon World Cup.

- Студентка факультету ветеринарної медицини Василина Домбровська у складі команди області на чемпіонаті України з естафетного бігу в естафеті 4 х 400 м серед дорослих зайняла ІІ місце, 4 х 100 м серед дорослих – ІІІ місце, 4 х 400 м (мікс) серед молоді – ІІІ місце.

- На чемпіонат України з триатлону студент факультету інженерії та енергетики Денис Кирилович у складі команди області в естафеті став бронзовим призером.

- На Кубку світу з кікбоксингу WAKO "BESTFIGHTER-2019" серед доросли студент агрономічного факультету Єгор Фролов став бронзовим призером.

- На чемпіонаті України з триатлону в естафетах студент факультету інженерії та енергетики Денис Кирилович у складі команди області Денис став срібним призером.

- На чемпіонат України з пауерліфтингу та окремих вправ серед аматорів та професіоналів студент факультету економіки та менеджменту Артем Данилюк став чемпіоном.

-На чіемпіонаті України з гирьового спорту студент технологічного факультету Микола Мосійчук став чемпіоном і вперше виконав норматив майстра спорту України.

- На міжнародному турнірі зі змішаних бойових мистецтв «Road to WWFC» відзначився студент технологічного факультету Іван Волощук.

-На чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO серед дорослих у складі команди області студент агрономічного факультету Єгор Фролов став чемпіоном України серед дорослих.

- На чемпіонаті України з пара-карате студент факультету екології і права Данило Зелінський виборов І місце в особистому кате та ІІ місце в особистому куміте.

- На Кубку України з боротьби самбо студента факультету екології і права Альона Зибалова стала бронзовим призером серед юніорок.

- На чемпіонаті України з легкої атлетики у приміщеннях студентка факультету ветеринарної медицини Василина Домбровська у складі команди області в естафеті 4 х 400 м стала бронзовим призером серед молоді.

- Студент агрономічного факультету Єгор Фролов виборов золоту нагороду на Кубку Європи з кікбоксингу WАKО.

- Анастасія Філон, студентка факультету екології і права, у складі національної збірної стала срібним призерам міжнародних змагань з волейболу сидячи "Pajulahti Games"

- На чемпіонат міста з волейболу серед студентських жіночих команд 2018 року. Перемогла команда Житомирського національного агроекологічного університету.

- На Кубку України з армспорту серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами зору в складі команди області студент факультету обліку та фінансів Дмитро Луцишин в особистій першост іпосів ІІ місце, а у командній - І місце.

- На ХVII міжнародному турнірі з баскетболу ім. С. П.Корольова серед команд ветеранів у складі команди міста старший викладач кафедри фізичного виховання ЖНАЕУ Олександр Єловець став переможцем.

- Представники ЖНАЕУ стали лауреатами щорічного обласного конкурсу кращих спортсменів. Зокрема, у номінації «Сила духу» нагороди отримали студенти Філон Анастасія і Зелінський Данило. Переможцем у номінації «Краща команда з ігрових видів спорту» стала команда з волейболу «Житичі», у складі якої грає студент агрономічного факультету ЖНАЕУ Андрій Михальчук.

- У ІІ Відкритому обласному турнірі з волейболу серед чоловічих команд, присвяченого Дню місцевого самоврядування, ВК «ЖНАЕУ»здобула ІІІ місце.

- На чемпіонаті міста з волейболу серед чоловічих студентських команді І місце виборола команда ЖНАЕУ.

- На Кубку України з греко-римської боротьби студент факультету економіки і менеджменту Адам Калаєв виборов бронзову нагороду.

- На чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед учасників до 20 років студент факультету інженерії та енергетики Антон Сайкевич виборов перше місце, став чемпіоном світу і виконав норматив майстра спорту.

- Чемпіонкою Європи з максібаскетболу у складі збірної команди України стала старший викладач кафедри фізичного виховання Тетяна Курило.

- Студент технологічного факультету Іван Волощук на чемпіонаті Європи зі змішаних єдиноборств виборов бронзову медаль, а також став володарем Кубку України серед юнаків.

- Член збірної команди України з волейболу сидячи, призерка міжнародного турніру з волейболу у Китаї, учасниця чемпіонату світу – Анастасія Філон, факультет екології і права.

- Чемпіонами України стали: Єгор Фролов – кікбоксинг, Дмитро Луцишин – армреслінг, Денис Кирилович – триатлон, Данило Зелінський – карате.

- Денис Кирилович виконав норматив майстра спорту з триатлону.

- Чемпіонка України з естафетного бігу 4 по 100 м – Василина Домбровська, факультет ветеринарної медицини.

- Срібний призер Кубку України з боротьби самбо – Аліна Богачук, агрономічний факультет.

- Срібний призер Кубку України з гирьового спорту – Микола Мосійчук, технологічний факультет.

- Срібний призер чемпіонату світу з пауерліфтингу серед аматорів та професіоналів – Артем Данилюк, факультет економіки та менеджменту.

- Чемпіонка України з волейболу серед команд І ліги – Анастасія Цимбалюк, агрономічний факультет.

- Чемпіон України з волейболу серед команд І ліги – Андрій Михальчук, агрономічний факультет.

- Река Єлизавета – КМС, бронзова призерка чемпіонату студентської ліги України.

- Єлісеєва Анастасія – майстер спорту України зі спортивної аеробіки.

Пресслужба Житомирського національного агроекологічного університету

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЖНАЕУ спорт  
Матеріали по темі