Місто

Чи знають містяни, хто балотується по Житомирському округу та яким має бути нардеп. Опитування

27 June 2019, 14:55

Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати України. На шість мандатів від Житомирської області претендує 76 кандидатів. По Житомирському округу балотується 18 кандидатів, 6 з яких висунуті партіями, 12 - шляхом самовисування. Тим часом, чи цікавляться люди прізвищами, програмами кандидатів й власне, якими якостями на їхню думку має володіти нардеп, аби йому хотілося довіряти. З такими запитаннями журналісти Житомир.інфо звернулись до перехожих на Михайлівській.

«Приблизно 22 чи 27. Грамотенко Олег, Наталія Петрівна Леонченко і багато інших. Нардеп має бути чесним, бо коли бачиш кандидата і ти бачиш в очах, що він чесний, а я знаю, що є чесні», - відповідає Юрій.

«По Житомиру не знаю, а так 6 тисяч. По Житомиру Развадовський, Розенблат», - каже Жанна.


«Від Житомирської області десь 60-70 людей. Серед них Гундич Ігор Петрович, від «Слуги народу» іде якійсь військовий, комбат. Чесним і порядним, дві якості, все інше другорядне. Також, не брати хабарів», - говорить Микола.

«Чесний має бути в першу чергу перед виборцями, і виконувати обіцянки, які дуже часто дають, але потім після виборів їх дуже швидко забувають, коли проходять. Повинні бути більш відкриті перед громадськістю. Тому що про них ми чуємо більше, коли вони потрапляють у якісь казуси і чуємо про це зі ЗМІ. Можливо, варто вести якісь блоги, більше сучасними комунікативними методами спілкуватися з виборцями, особливо із молоддю», - розповідає Олена.

«Не чув і не цікавлюсь. Я не думаю, що серед тих кандидатів, які сьогодні балотуються, хтось по статусу підходить до рівня народного депутата. Мені здається, таких немає. Їх потрібно виховувати, а виховувати їх повинно суспільство. Для того, щоб було суспільство, потрібно щоб реалізувались громадські ідеї, а не олігархів», - ділиться Віктор.

«Народний депутат має думати у першу чергу про людей і тоді йому будуть люди довіряти. Будуть дивитися на його вчинки, дії, результати його роботи», - додає Олександр.

«Бути чесним і активним, подавати нові закони, які покращували б життя простих громадян, не тільки його», - переконана Олена.

Нагадаємо, ЦВК завершила реєстрацію: на шість мандатів від Житомирської області претендує 76 кандидатів

Як повідомляв Житомир.info, партії та кандидати могли подавати документи до ЦВК для реєстрації кандидатів у депутати до 20 червня включно, останній день реєстрації – 25 червня. Для кандидата в депутати в одномандатному окрузі розмір грошової застави становить 41 тис. 730 грн, для партії – 4 млн 173 тис. грн.

Станом на ранок 25 червня в мажоритарних округах Житомирської області ЦВК зареєструвала 53 кандидати в народні депутати, з яких 18 були зареєстровані 24 червня. 37 зареєстрованих – самовисуванці, 16 – висунуті політичними партіями.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори округ нардеп самовисуванці партія  
Матеріали по темі