Місто

Житомиряни долучилися до всеукраїнської акції «Обери подарунок країні на наступні п'ять років»

27 June 2019, 19:20

Житомир долучився до всеукраїнської акції «Обери подарунок країні на наступні п'ять років» від ВІ «Активна Громада». Так, 27 червня на Михайлівській представники ініціативи пропонували перехожим обрати собі один «подарунок» із кількох коробок з популярними політичними лозунгами - «Без корупції», «Економічне покращення», «Комунальний рай», «Добробут кожній родині». Всередині таких подарунків були заховані сюрпризи, які демонструють, що передвиборчі гасла - лише обкладинки, які часто вводять людей в оману.

«Може бути гарне гасло, наприклад, «Україна без корупції», а коли ми відкриємо цю коробку, ми побачимо там багато грошей, і навіть, в іноземній валюті. Тобто, не завжди назва партії відповідає тому, що дійсно всередині. Одна із коробок у нас сьогодні пуста, не така гарна як інші, там закладені реальні справи. Щодо реальних прав, то про них можна дізнатись в програмі політичної партії, якщо добре її проаналізувати, тобто без емоцій, навіть не знаючи її назви», - розповідає регіональний координатор проектів «Активна громада Житомира» Олексій Проноза.

Бажання взяти участь в експерименті виявили житомиряни різних вікових категорій. Більшість обирали коробки зі словами про подолання корупції та економічне покращення.

«Я обрав коробку «Без корупції», а там всередині корупція, гроші», - відповідає Петро.

«Я обрала коробку «Економічне покращення» і всередині виявила надгризений пряник та шматок абрикосу. Це може означати, що не буде ніякого покращення, все буде, так як і завжди. Не можна вестися на красиву обгортку, і потрібно обов’язково перевіряти за кого ми голосуємо, щоб потім не жалкувати», - каже Катерина.

«Економічне покращення», а всередині печиво погризене та абрикос», - говорить Артем.

«Я обрала коробку «Без корупції», там були долари, інші гроші. Це означає, що держава буде корумпована з такими слоганами», - ділиться Олена.

«Обрали коробку «Добробут кожній родині», адже хотілося б, щоб кожна родина у нашому місті, в Україні була заможною і не відчувала додаткових потреб. Всередині була шкарпетка, добре, що не дірява, але хотілося б, щоб була пара. Коробки усі цікаві, але завдяки такій акції можна визначити найболючіші проблеми і дізнатися в кого що болить», - стверджує Борис.

Організатори акції закликають не довіряти гучним та популяристичним гаслам політичних партій, а критично вивчати та аналізувати передвиборчі програми.

Нагадаємо, 25 червня громадянської мережі ОПОРА та поліція розповіли про тенденції першого повного місяцям виборчої кампанії у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, станом на ранок 25 червня в мажоритарних округах Житомирської області ЦВК зареєструвала 53 кандидати в народні депутати, з яких 18 були зареєстровані 24 червня. 37 зареєстрованих – самовисуванці, 16 – висунуті політичними партіями

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Проноза акція Михайлівська  
Матеріали по темі