Події

Голову садового товариства затримали на хабарі у 1600 доларів за виділення житомирянину землі у Буках

28 June 2019, 18:54

У Житомирській області викрили голову садового товариства, який вимагав та одержав 1600 доларів США неправомірної вигоди за виділення 0,15 га землі у селі Буки.

Про це 28 червня інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Викрито садового голову товариства завдяки злагодженим професійним діям прокуратури області, СУ ГУНП в області та УСБУ в області у середу, 26 червня 2019 року. У четвер, 27 червня 2019 року, особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 368-3 КК України (одержання, поєднане з вимаганням, неправомірної вигоди службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми). Цього ж дня ухвалою Корольовського районного суду міста Житомира до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту», - йдеться у повідомлення.

За інформацією прокуратури, голова садового товариства, 65-річний житомирянин, підозрюється у вимаганні та одержанні від жителя Житомира неправомірної вигоди на суму 1600 доларів США, що у гривневому еквіваленті становить понад 42 тис. грн. За таку суму він пообіцяв жителю Житомира виділити ділянку землі площею 0,15 га у с. Буки Житомирського району для ведення садівництва.

«Відразу після одержання ним раніше обумовленої суми неправомірної вигоди, безпосередньо в офісі садового товариства, близько 17.00 год, був викритий «на гарячому» та затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Додатково: відповідно до санкції зазначеної статті, такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна», - зазначили у прес-службі.

Як повідомляв Житомир.info, 13 червня 2019 року в будівлі міської ради в Баранівці правоохоронці проводили обшуки. На хабарі затримали заступника мера Баранівки Василя Савчука, який затребував у підприємця 30 000 гривень за вирішення питання передачі в оренду земельної ділянки на території району під розміщення торгівельної споруди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирський район прокуратура хабар земля  
Матеріали по темі