Місто

Облаштувати житомирські тротуари і виправити усі недоліки підрядник має до кінця літа, - Глазунов

1 July 2019, 14:40

В центрі Житомира продовжується облаштування тротуарів. У тому числі й вкладення тактильної плитки, як стоп-лінії на пішохідних переходах та окремих зупинках громадського транспорту. На якому етапі нині роботи, розповідає начальник міського управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

«Підрядник усуває недоліки в зворотному напрямку, де починав три роки тому, і попутно облаштовує тактильну плитку в місцях пішохідних переходів та на зупинках громадського транспорту. Вони потихеньку виправляють, де тріснута плитка, провалля, підрізки. Вони загарцьовують сумішшю, щоб вона не вибивалась», - розповідає начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

У списку недоліків досі лишається й ділянка по Небесної Сотні, де тактильною плиткою, із незрозумілих причин, так би мовити, «огородили» сітілайт.

«То в минулому році хлопці не розібралися з проєктом, там плиточкою, яка вказує напрямок руху, закільцювали по колу. Хлопці, які будуть іти зараз, попутно по тій ділянці виправлять цей момент», - пояснює начальник міського управління капітального будівництва.


На запитання, чому тактильна плитка вкладалась не одразу, Глазунов відповідає: це забаганка підрядника.

«Це трішки технологічний процес підрядника. Вони прийняли рішення, що їм так зручніше. Просто, по факту вирізати і підігнати плитку одна до одної», - каже В’ячеслав Глазунов.

З-поміж іншого, питання викликає і пониження з тактильною плиткою на перехресті вулиць Театральної та Великої Бердичівської. Де неозброєним оком видно розбіжності між розміткою, пішохідним переходом і пониженням з тактильною плиткою. Втім і на це В’ячеслав Глазунов знаходить пояснення.

«Тут у нас перехрестя нерівнозначне. Стосовно напрямку руху проєктанти заклали пониження у тому місці, де зараз воно є. Чому така розмітка? Я думаю, що в управлінні транспорту ми це питання перепогодимо і розмітка після облаштування асфальтобетонного покриття буде вже зроблена правильна. Я думаю, що до кінця літа наші тротуари в чистому вигляді будуть уже готові і виправлені будуть усі недоліки», - зауважив начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

Наостанок начальник профільного управління запевняє: поки підрядник не усуне недоліки й ремонтні роботи не пройдуть технагляд, ані залишку коштів, а це майже 700 тис. грн, ані підписаних актів виконаних робіт підряднику не бачити.

Нагадаємо, львівська компанія ТОВ «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія», з якою судилась Житомирська міська рада, навесні 2019 року продовжила реконструкцію тротуарів: нині триває ремонт тротуарів по вулиці Великій Бердичівській від майдану Корольова до Старого бульвару.

Квітневий фоторепортаж про тротуарну плитку в Житомирі, яку вкладають впродовж останніх трьох років, дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2018 начальник УКБ В’ячеслав Глазунов прокоментував «геніальну» розкладку тактильної плитки в Житомирі, над якою кепкують в соцмережі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УКБ Глазунов плитка тротуар  
Матеріали по темі