Політика

Олег Грамотенко: Не вірите в безплатний транспорт у Житомирі? Тоді сядьте у трамвай 10 липня

4 July 2019, 17:30

Я сідаю у трамвай. Запитую: як заплатити? А мені кажуть, що міський транспорт… безкоштовний! Всередині добре: зручні сидіння, прохолода (працює кондиціонер) і комфорт. Як же це може бути безкоштовно? Насправді все так і є. Тільки це Естонія, а не Україна. Я народився у Таллінні і періодично сюди прилітаю. Тут мені добре думається, а звичайна чашечка місцевої кави дає натхнення для роботи.

Кілька місяців тому Володимир Зеленський переміг на президентських виборах – і вселив у народ віру в те, що і Україна теж може жити так, як живуть у передових країнах Європи. Я знову відвідав Естонію, Таллінн і мою улюблену кав’ярню. Вирішив уточнити: чи справді тут ще досі безкоштовний проїзд в автобусах, тролейбусах, трамваях? Так!!! Але як вони це зробили? І чому цього немає у Житомирі?..

Мене запалила ідея – зробити Україну і Житомир частиною цієї європейської цивілізації. Я вже 5 років намагаюсь запровадити європейські цінності тут, у нашому місті. Застосувавши свою вищу економічну освіту, я почав працювати у напрямку залучення фінансів з Європи для будівництва сонячної електростанції. Кілька років безплідних спроб і… у мене вийшло! Моя компанія «Tesla Energo» побудувала першу промислову сонячну електростанцію на Житомирщині: Ганську СЕС.

15 мегават електрики в сонячний день щогодини надходять в обленерго. Тобто, Житомирщину вже можна назвати частково «зеленим» регіоном, що живиться від екологічно чистих джерел енергії. Що це дало нашій області? Сотню робочих місць, мільйонні надходження в місцевий бюджет від оренди землі, податки та соціальні проекти. Думаєте, це все? Ні! «Tesla Energo» вже тестує нову сонячну станцію під Іршанськом і будує ще одну у Любарському районі. А на черзі ще декілька подібних об’єктів.

Продовжуючи діяти таким же чином, я за два роки залучив в нашу область 120 млн. євро. Це більше, ніж усі інші інвестиції в наш регіон за 5 років, разом узяті! А тепер уявіть собі картину: на даху вашої багатоповерхівки також можна побудувати сонячну електростанцію та підвести в вашу квартиру сонячну електроенергію. Удень ви могли б користуватися енергією сонця, а увечері та вночі – з міської мережі. Наскільки це було б вам цікаво?

Можна залучити європейських інвесторів і їм віддавати якийсь відсоток від виробленої енергії. А разом з тим, в якості соціальної допомоги, відремонтувати під'їзд і майданчики біля будинку. Досвід є, зацікавлені бізнесмени теж є. Все це реально і все це працює.

Але є одна перешкода, яка критично гальмує роботу над великими сонячними електростанціями. Гальмо називається просто: чиновники. Будь-який чиновник хоче хабар або відсоток від прибутку – від будь-якої нової прибуткової справи. І я розумію: у мене є лише два шляхи. Або продовжувати далі займатися своїм успішним бізнесом, піднімаючи лише ті населені пункти, що прилягають до моїх сонячних електростанцій та інших об'єктів.

Або переступити через себе і запровадити у Житомирі та в Україні все те, що я зробив у себе в компанії. Щоб мої та ваші діти жили тут щасливо і не хотіли нікуди їхати. Щоб, приїжджаючи у відрядження в Естонію чи будь-яку іншу європейську країну, я не бачив ніякої різниці.

Як вам ідея побудувати за кілька років в Житомирі прекрасне європейське місто – з чудовими шляхами; сміттєпереробним заводом, що дає дешеве тепло; сонячними панелями для ОСББ на багатоповерхівках; аеропортом, що працює; працюючими технопарками; розвиненим малим бізнесом?

Я не просто готовий зробити все це. Я вже роблю. У мене є до вас лише два прохання.

Перше. Подивіться мою Програму і поставте запитання, якщо вам щось не зрозуміло або якщо ви хочете щось уточнити. Мені дуже важливо знати, наскільки вона відповідає вашим прагненням та надіям.

Друге. Приїжджайте до мене в офіс, подивіться і доторкніться самі до наших досягнень! Наша адреса: Житомир, Покровська, 81, другий поверх заводу «Кріґер». До нас зручно дістатися тролейбусом № 4, 4а, 6, 12, маршрутними автобусами № 53, 53-а, зупинка «провулок 2-й Капітульний». Чекаю вас у гості кожного робочого дня від 18:00 год. до 19:00 год. Я із задоволенням з вами поспілкуюся. І розповім, як будую європейське майбутнє Житомира вже зараз.

І обов’язково сядьте 10 липня у житомирський трамвай!

Олег Грамотенко, кандидат у народні депутати України по 62-му округу, Житомир

Facebook: Oleg Gramotenko

Веду прямі ефіри у Facebook кожної неділі о 17:00 год.

Спілкуйтесь зі мною особисто!

Прес-служба кандидата у народні депутати України Олега Грамотенка

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі