Місто

Житомирський водоканал з третьої спроби накупив на 10 млн грн угорського хлору, якого вистачить до кінця року

5 July 2019, 17:32

Комунальне підприємство «Житомирводоканал» міської ради у червні 2019 року накупило рідкого хлору на 9,5 млн грн у закарпатської фірми, яка була єдиним учасником закупівлі.

Укладений 25 червня 2019 року договір виклали на Prozorro.

В обґрунтуванні переговорної процедури йдеться, що закупівлю хлору було двічі відмінено, оскільки для участі у торгах подано менше двох тендерних пропозицій. Згідно з законодавством, утретє підприємство має право самостійно обрати постачальника і укласти з ним договір.

Так, КП закупило 300 тонн рідкого хлору в контейнерах у ТОВ «Зовнішагротранс-1» (Закарпатська обл., м. Ужгород), сума контракту - 9 млн 540 тис. грн., ціна за одну тонну – 31,8 тис. грн. Договір дійсний до 31 грудня 2019 року.

У фірми «Зовнішагротранс-1» - більше десяти видів діяльності, в тому числі діяльність посередника у торгівлі паливом, рудами, металами та промисловими хімічними речовинами.

У коментарі Житомир.info 5 липня директор КП «Житомирводоканал» міської ради Андрій Нікітін зазначив, що підприємство уперше закуповує хлор у цього виробника, однак його товар є вигіднішим за ціною та якістю, бо хлор з Угорщини, і контейнери заповнені доповна, чим нерідко нехтують вітчизняні постачальники. Зі слів керівника, рідкий хлор використовується для знезараження води та окислення, і його має вистачити до кінця 2019 року.

Нагадаємо, 3 липня 2019 року комунальне підприємство «Житомирводоканал» попередило споживачів про те, що протягом дня вода подаватиметься з підвищеним вмістом хлору. Воду дезінфікували у зв’язку зі зверненням лабораторного центру, який виявив у ній бактерії.

Як повідомляв Житомир.info, в листопаді 2018 року водоканал уперше намагався придбати 300 тонн рідкого хлору на 10,8 млн грн, однак пропозиції обох учасників відхилили через невідповідність документів.

У липні 2018 року через зупинку «Дніпроазоту» виникли проблеми з поставкою на «Житомирводоканал» рідкого хлору для знезараження питної води. Тоді Андрій Нікітін розповідав Житомир.info, що такий реагент, як рідкий хлор, на підприємстві використовують для дезінфекції та окислення гідроорганіки, яка є у водосховищі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал хлор тендер закупівля Prozorro  
Матеріали по темі